Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Ruten - Cykelnerven 2022

14
feb
2022

Herunder kan du læse hvilken rute der blev kørt for Cykelnerven 2022. God læselyst!

Du kan se videoen for Cykelnerven 2022 lige her

Alperne står i denne omgang for døren for vores 250 seje ryttere, der skal bekæmpe nogle af de mest legendariske Tour-stigninger på fire vilde etaper. Rytterne kan virkelig få krydset en masse bjerge af på deres cykel 'bucket list' efter årets tur. Vi glæder os!

Som altid har vi fået vores ambassadør og Tour de France-ekspert, Dennis Ritter, til at fortælle om nogle af årets stigninger - som kun han kan.

Etape 1 - Montvernier, Télégraphe og Galibier

Vi starter ud fra Saint Michel de Maurienne, kører kort nordpå for at klatre Lacets de Montvenier som byder på utallige hårnålesving trods den korte opkørsel. Herefter går turen mod legendariske Col du Télégraphé og Col du Galibier. To velkendte og hårde stigninger som skal besejres inden en lang 35 km nedkørsel bringer os til Briancon nær skisportsstederne i Serre Chevalier. En hård, men smuk start på Cykelnerven 2022, der kræver grundig forberedelse og gode ben.

Lacets de Montvernier 3,4 km / 8,2%
Col du Télégraphé 11,9 km / 7,1%
Col du Galibier 17,7 km / 6,9%


Etape 2 - Col du Granon og Col du Galibier

Etapen starter hårdt ud med Col du Granon som kun har været med i Tour de France én gang tidligere. Dette bjerg er afslutningen på den 11 etape som Cykelnerven kører som første etape. Efter nedkørslen slår vi direkte over i opkørslen først til Lautaret og videre af bagsiden af Col du Galibier – i alt 30 km opkørsel med en gennemsnitlig stigningsprocen på lige under 5%! Efter 20 km nedkørsel tjekker vi ind på skisportshoteller i Valloire.

Col du Granon 11,3 km / 9,2%
Col du Galibier 23 km / 5,1%


Etape 3 - Croix de Fer og Alpe d'Huez

Fra Valloire starter vi med en kort 4 km opkørsel til toppen af Col du Télégraphe. Vi ruller benene varme i dalen og tilbage mod Saint Jean de Maurienne, hvor vi startede første etape fra. Herefter skal der disponeres når Col de la Croix de Fer skal bestiges. En hård og lang stigning som kan trække tænder ud på 3. dagen. Der skal dog være kræfter til afslutningsstigningen – legendariske Alpe d’Huez som køres på en lidt anderledes måde end normalt. Vi cykler stigningen Villard Reculas op gennem skoven, hvorefter vi kommer ud på 'Huez en Oisans' i 1.483 hm. Derfra er der 4,5 km til toppen af Alpe d'Huez.

Col de la Croix de Fer 29 km / 5,2%
Villard Reculas / Alpe d’Huez 18,5 km / 5%


Etape 4 - Col de Sarenne og Alpe d'Huez

Fjerde dagen står på flere muligheder, hvor rytterne kan vælge imellem flere fantastiske alternativer i et legendarisk landskab.

Mulighed nr. 2
Et alternativ er, at køre ned af Alpe d’Huez og ‘rundt om alpen’ og tage Alpe d’Huez fra den mere ukendte bagside ,Col de Sarenne, som dog også har været på Tour-programmet da rytterne kørte mod Alpe d’Huez fra begge siden på samme etape.

Mulighed nr. 1
Vi er på toppen af Alpe d’Huez i 1.860 meters højde, og har kørt langt størstedelen af Tour de France’s etape 11 og 12. Med udfordrende stigninger og mange kilometer i benene giver 4.
dagen mulighed for varierede ruter i forhold til niveau og ambitioner. Ned til Bourg d’Oisan og op igen er én intens mulighed for at køre stigningen med ”friske ben”…

Alpe d'huez 13,8 km / 8,1%
Col de Sarenne 12,9 km / 7,3%