Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Stærkt netværk klar på Team Midtjylland 2023

10
okt
2022

Det er ikke hver dag, at en flok garvede erhvervsmænd fra Skive og Nordsalling slår pjalter sammen og mødes for at cykle Tour de France-bjerge. Men det kommer de altså til, når kalenderen viser juni 2023. Her er 13 erhvervsmænd fra førnævnte midt- og vestjyske lokalområde gået sammen for at få en unik cykeloplevelse, men i den grad også for at samle ind til forskningen i sclerose – erhvervsmænd, der alle er en del af cykelholdet ColoQuick Cycling.

Direktør og indehaver af det Glyngøre-lokaliseret Hotel Pinenhus, Kent Bak, er en af de 13 erhvervsmænd, der til juni 2023 melder sig ind i kampen for en verden uden sclerose. Kent og Pinenhus er en af sponsorerne på cykelholdet, ColoQuick, og sammen med en stor del af de resterende sponsorer (samt enkelte fra ColoQuicks ledelse), skal deres normale sponsorcykelture nu bruges i den gode sags tjeneste.

- Vi er en gruppe ’knejter’, der normalt er glade for at cykle sammen og har gjort det i en del år efterhånden. Vi er alle en del af teamet på ColoQuick, der holder til i Skive, og gennem cykelholdet har vi lært hinanden godt at kende, fortæller Kent Bak og fortsætter:

- Vi kommer rigtig godt ud af det med hinanden, og vi er alle tossede med at cykle. Cykelnerven er ikke helt nyt for mig som koncept, da jeg tidligere har været med til at samle ind, men 2023 bliver så året, hvor vores lille gruppe af erhvervsmænd her fra egnen melder os til som én stor flok under Team Midtjylland, siger han og forklarer, at de i den grad vil gøre, hvad de kan for at få en fantastisk oplevelse sammen, men også for at fundraise til sagen.

Som nævnt er Det dog ikke første gang, at de 13 erhvervsmænd skal på udenlandscykeltur sammen. Gennem deres sponsortid sammen på ColoQuick har de førhen været afsted på sponsorture, hvor sammenholdet om ColoQuick, netværket og kammeratskaberne har stået øverst. På Cykelnerven står kammeratskaberne og netværk naturligvis også højt på listen – faktisk kun slået af en enkelt ting.

Nemlig at gøre en forskel i kampen mod sclerose.

”Vi har alle sygdommen tæt på”

Selv har Kent Bak en kusine, der er diagnosticeret med sclerose, en af de andres koner har for nyligt fået sygdommen konstateret, mens sportsdirektøren i ColoQuick, Tour de France-kommentatoren Christian Moberg, har en svigerfar, der er hårdt ramt af sygdommen.

At cykle for at samle midler ind til forskningen står derfor hele flokkens hjerter ganske nært, og det er da også noget af det, de alle ser allermest frem til. Nemlig at være med til at gøre en kæmpe forskel for dem, der er berørte af sygdommen:

- At kunne være med til at støtte den gode sag er det største trækplaster for os alle, fortæller direktøren hos Pinenhus og forklarer, at han er sikker på, at de kan få et endnu tættere kammeratskab og ikke mindst stærkt netværk ved at være med til at gøre en forskel sammen for Scleroseforeningen:

- Vi har allerede flere forskellige idéer i støbeskeen for, hvordan vi kan samle ind. Vi vil gøre alt, vi kan, for at trække i de erhvervsmæssige tråde, vi kan. For eksempel har vi jo pladsen her på Pinenhus til at afholde foredrag, så det vil i min optik være et bud på en oplagt måde at samle midler ind på, tilføjer Kent Bak afsluttende.

ColoQuick som fælles ståsted

Det har naturligvis krævet lidt at få alle ender til at mødes for de 13 erhvervsmænd – især fordi, at sportsdirektøren i ColoQuick, Christian Moberg, skal have sin egen samt cykelholdets kalender helt på plads, før han kunne sige endeligt ja til cykeloplevelsen med sine sponsorer samt resten af Cykelnerven:

- Vi begyndte at så et lille frø om at tage samarbejdet videre til Cykelnerven på en af vores træningsture med ColoQuick sidste år, som så småt rodfæstede sig. På et møde tilbage i marts 2022 blev beslutningen om endeligt at gøre det taget, og nu føler vi føler os klar, engageret og er meget committet til sagen, siger Kent Bak og tilføjer afsluttende:

- Nu har det hele har flasket sig for os alle 13, og jeg ved, at også Moberg glæder sig helt vildt til at komme afsted, cykle for den gode sag, som han jo selv har rigtig tæt inde på livet, og samtidig hygge sig med os andre.

Christian Moberg var en af de faste kommentatorer under årets Tour de France, og heldigvis har den tidligere professionelle cykelrytter også sagt ja til at være ambassadør på Cykelnerven. Han skal, sammen med resten af det stærke ambassadørkorps, bestående af blandt andre Eskild Ebbesen, Claus Elming, Sophie Fjellvang-Sølling, Peter Tanev, Thomas Helveg og Camilla Pedersen, løfte fanen for Cykelnerven og dermed også sclerosesagen.

Den samlede flok erhvervsmænd består af:

 • Per Bach Sørensen - Konsulenthuset Hildebrandt & Brandi P/S
 • Bo Melgaard - KM Rustfri
 • Christian Moberg - Sportsdirektør Coloquick
 • Finn Madsen - Moland - og talentspejder Coloquick
 • Ib Lank - Morsø jernstøberi
 • Jens Jørgen Nygaard Frederiksen - Sallinggrovvare
 • Jesper Dalgaard - PurePower
 • John Madsen - Gk vvs
 • Marianne Kirk Jensen - Staten
 • Michael Kirk Jensen - Velux Commercial
 • Michael Thimm - Bf-malketeknik
 • Michael Arvad Overgaard - Nordsign
 • Kent Bak - Hotel Pinenhus