Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Ny ambassadør: Emil Vinjebo

16
nov
2023
- Som professionel cykelrytter er det meget med det mindset, at det hele handler om mig, mig, mig, og at alt skal perfektioneres omkring sig selv og sine præstationer. Jeg ser nu som ambassadør i høj grad frem til at gøre en forskel for andre, og jeg går ind i projektet med en kæmpe gnist og motivation. 

Cykelekspertisen oprustet på Cykelnerven 2024: Byd velkommen til vores nye ambassadør, Emil Vinjebo

Selvom den tidligere professionelle cykelrytter, Emil Vinjebo, ikke har cyklet med på Cykelnerven før, er eventet og indsamlingsformålet ikke nyt for den 29-årige cykelekspert. Vinjebo har nemlig fulgt med fra sidelinjen i efterhånden mange år, fortæller han:

- Jeg har altid tænkt, at ”nøj, hvor ser det ud til at være en flok gode mennesker, og hvor er det en vigtig sag, turen bidrager til,” siger han og fortsætter:

- Som professionel cykelrytter er det meget med det mindset, at det hele handler om mig, mig, mig, og at alt skal perfektioneres omkring sig selv og sine præstationer. Jeg ser nu som ambassadør i høj grad frem til at gøre en forskel for andre, og jeg går ind i projektet med en kæmpe gnist og motivation. 

Nej, der er ingen tvivl om, at Emil både er glad og beæret over nu at være blevet en del af Cykelnerven med alt, hvad det indebærer af mennesker, sagen, formålet og konceptet.

Han ser nemlig ”enormt meget frem til at bestige de legendariske tinder i Frankrig med en stor flok passionerede mennesker”. I hans optik – der også er en anskuelse, som alle, der før har været med på Cykelnerven, kan nikke genkendende til – er bjergene ubarmhjertige og kræver stor vilje samt kampgejst at komme op ad.

- Jeg glæder mig til at lære mange nye personligheder at kende på netop bjergene, da man ikke kan skjule, hvem man er, når man er "klædt af" på de stejle procenter. Ja, her afslører vi virkelig, hvem vi er, og det er nemmere og sjovere at komme ind på livet af hinanden, efter vi har besteget et hårdt bjerg uden for kategori sammen, fortæller den tidligere professionelle cykelrytter.

”Samme gejst og ild i brystet for Cykelnerven”

Emil Vinjebo er en af de få heldige, der ikke selv har sygdommen tæt inde på livet. Hverken via sin familie eller sin omgangskreds. Men han kender dog lidt til, hvad sygdommen indebærer af kroniske lidelser og udfordringer, hvilket er et område, han også ser frem til at blive klogere på i løbet af det kommende år i ambassadørtrøjen.

For det at kunne cykle for en sag, der gør så stor en forskel for mennesker med sclerose, ér bare en stor ære for den unge, forhenværende cykelrytter:

- Det vigtigste ved denne titel som ambassadør er at påtage sig et ansvar for at gøre en ekstra indsats, så man kan gøre en forskel. Jeg har været ambassadør for andre sager før, og det er jeg også stolt af, og som person er jeg ydmyg, men denne ambassadør-titel kræver også, at jeg tør sætte mig lidt mere "ud på kanten" for at komme ud med budskabet i kampen mod sclerose. Jeg vil gøre mit bedste, siger Cykelnervens nyeste skud på ambassadørstammen. Og nyheden om Emils deltagelse som en del af ambassadørteamet vækker da også allerede stor begejstring internt:

- Jeg fik omgående glade meldinger fra alle de andre ambassadører, da de hørte, at jeg blev en del af teamet. Nogle kender jeg rigtig godt i forvejen, andre har jeg aldrig mødt. Men jeg glæder mig til at møde dem alle, og vi deler tydeligt den samme gejst og ild i brystet for Cykelnerven. Det kan kun blive godt, fortæller Vinjebo.

Og hvilke kompetencer er det så egentlig, man sætter i spil som tidligere cykelrytter på et hold som Cykelnerven? Jo, den 29-årige ekspert har flere bud på netop dét spørgsmål – udover de helt oplagte.

Vil bidrage til især stemningen og kampgejsten

For der er naturligvis de helt åbenlyse fordele. Nemlig kompetencerne til at kunne bestige de hårde bjerge.

Men det, Emil tænker, han virkelig kan sætte allermest i spil, er, at han kan være der for de andre. Han kan være opbakningen, støtten og den hjælpende hånd, snak og kampgejst, som de fleste på Cykelnerven har brug for, når det gør allermest ondt ifm., at højdemeterne rigtig bider fra sig:

- Jeg tænker, at jeg kommer mest og bedst i spil ved at være der for de andre Cykelnerven-venner og skabe god stemning samt kampgejst, når det ser mest sort ud i bjergene. Det med at være en teamplayer og hjælpe alle i mål håber jeg at kunne hjælpe med til, forklarer han og siger afsluttende med et lille smil på læben:

- Derudover vil jeg altid stå til rådighed for uddeling af tips og tricks for at gøre turen nemmest og sjovest for alle – og så håber jeg da at kunne udfordre Eskild Ebbesen på et bjerg eller to.

Velkommen på 2024-holdet, Emil. Det er allerede en fornøjelse at have dig her.