Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

MØD MANDEN BAG LINSEN

28
jun
2023
Det er et fantastisk projekt til fordel for forskningen i en sygdom, der ellers går ’lidt under radaren’ ift. andre alvorlige lidelser. Samtidig er det helt enormt givende at opleve den store mængde passion og dedikation, der bliver lagt i deltagelse i eventet fra deltagernes og ikke mindst Scleroseforeningens fantastiske team’s side.
Jakob Helbig -
fotograf

Når vi er i Frankrig, alt går stærkt og bare kører derudad, er det godt, vi har én, der kan dokumentere det hele - så alle kan få et indblik i, hvad det egentlig er, Danmarks sejeste ryttere oplever i Tour de France-bjergene.

Det er manden bag linsen, nemlig vores trofaste stjernefotograf og 10-årsjubilar sammen med Cykelnerven, vi snakker om. Nemlig Jakob Helbig.


Jakob har været med fra den spæde start, hvor der blot var knap 60 ryttere med i Pyrenæerne. Og for ham er det også tydeligt at mærke den store udvikling, der har været – både ift. efterspørgslen på konceptet og interessen for at støtte sclerosesagen.

- Cykelnerven har udviklet sig fra det hyggelige, nok ikke med et særligt indsamlingseffektivt niveau for 10 år siden, til at blive et stort, velsmurt event, der gør præcis dét, som det skal. At samle ind og informere om sygdommen, siger han og fortsætter:

- Det er et fantastisk projekt til fordel for forskningen i en sygdom, der ellers går ’lidt under radaren’ ift. andre alvorlige lidelser. Samtidig er det helt enormt givende at opleve den store mængde passion og dedikation, der bliver lagt i deltagelse i eventet fra deltagernes og ikke mindst Scleroseforeningens fantastiske team’s side.

Når alt ender ud i smukke billeder

På Cykelnerven sætter vi enormt stor pris på det trofaste samarbejde med Jakob igennem årene. Og vi ved, at vores ønsker om at afdække stemningen, holdånden, fællesskabet og det stærke bånd til sagen og rytterne imellem bliver modtaget med et åbent sind – og ikke mindst med det ene pletskud fra fotografen efter det andet.

Ingen kan fange netop alt dét, som Jakob kan.

Derfor ser vi år efter år frem til at bruge flere dage sammen med Helbig i bjergene, og heldigvis er der også rigtig meget for ham selv at se frem til:

- Det, jeg ser mest frem til, er, når kombinationen af arbejdsopgaver, logistik, bjerge, vejr, tilfældigheder og hårdt arbejde ender ud i smukke billeder og betagende bjerge samt øjeblikke af glæde og udmattelse, siger han.

Det hele genopleves i et større perspektiv

Jakob Helbig gør det muligt for os at kigge tilbage på de store oplevelser, vi har oplevet igennem årene. Dét sætter vi stor pris på på Cykelnerven, og især rytterne nyder stor glæde af alle billederne.

At det hele dokumenteres ’direkte fra felten’, ved vi, at rytterne sætter stor pris på, når de kommer hjem fra Frankrig. Med hovederne begravet i egne tanker samt egne indre kampe mod de ømme ben, den høje puls og den trætte ryg er det nemlig ikke lige dér, man som rytter nødvendigvis har overskud til at kigge op og bare være i øjeblikket og omgivelserne med de smukke bjerge.

Dér er Jakobs billeder også guld værd.

Personligt er der for Helbig da også nogle helt særlige øjeblikke, der står ham klarest – nemlig de øjeblikke, hvor guldtrøjernes anstrengelser virkelig ses:

- Nogle af de øjeblikke, der står klarest, var da vi måtte binde Henriks hænder fast til håndtagene på hans band-bike, fordi han VILLE til toppen. Eller da Jans hjælpere støttede ham, mens hans fod rystede som forvarsel til et attak på vej op ad et bjerg. Dét er noget af det, der sætter sig allermest i én, siger fotografen afsluttende.