Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Jubilæum med jubilaren - Peter Tanev

14
feb
2023
Hvert år bliver jeg dybt imponeret over alle de ildsjæle, der har skabt opmærksomhed på sclerose og samlet en masse penge ind igennem hele året

En af de ambassadører, der har været med fra start, er hele Danmarks, men også Cykelnervens, vejrmand, Peter Tanev.

Hvert år er han den absolutte go to, når det kommer til de daglige vejrudsigter i vores dage i det franske, og for Peter er det en fornøjelse år efter år at gøre rytterne klogere på de vejrlig forhold i Tour-landet. Det er dog ikke vejrudsigterne, der får Peter til at vende tilbage i sadlen for sclerosesagen.

Det er netop sagen, der gør ham ”stolt over at være en del af et så fantastisk projekt”:

- Man vender tilbage på Cykelnerven, fordi man gerne vil sætte fokus på en svær og frygtelig sygdom. Hvis man igennem hele året og under turen i Frankrig kan sætte fokus på sygdommen og samtidig samle penge ind, er tid, sved og tårer givet rigtig godt ud, fortæller han og fortsætter:

- Min egen rejse på Cykelnerven har været én, hvor jeg har lært utrolig meget om sclerose. Jeg har mødt mange mennesker, der hver dag kæmper med og mod sygdommen, men som også er dybt taknemmelige for det, som alle på Cykelnerven gør for dem.

Det er en rejse, hvor Peter har mødt et fællesskab, og hvor alle kæmper samme sag. Men det har også været en rejse, hvor han har mødt folk og ryttere med sclerose, der stadig smiler og kæmper på trods af selv at kæmpe med og mod sygdommen hver eneste dag:

- Dét har givet mig nye perspektiver på tilværelsen og det at møde samt skubbe mine egne grænser.

”Det må være verdens hårdeste velgørenhedsløb”

Cykelnerven adskiller sig fra mange andre velgørenhedsløb. Sådan siger Tanev i hvert fald og forklarer, at det især er det med at have fokus på en sygdom, der ikke får den store bevågenhed, der gør udfaldet:

- Jeg konkluderer selv hvert år, at det må være verdens hårdeste velgørenhedsløb. Om det så kun er sådan, det føles, eller om det vitterligt ér korrekt, det ved jeg ikke. Men det er vel et af de få velgørenhedsløb, der afvikles over flere dage – og så i bjerge, siger han og tilføjer:

- Cykelnerven er helt klart den frække dreng i klassen. Alene det, at man for 10 år siden valgte af cykle Tour de France-bjerge, var godt set, og det er et setup, der ikke er set siden.

Når han kigger tilbage på første gang, han og de resterende 55 ryttere cyklede i Pyrenæerne, havde Peter ikke selv forestillet sig, at han i dag skal afsted for 10. gang. Ikke desto mindre er det tilfældet, og ”det er han stolt over”, fortæller han:

- Jeg bliver stolt hver gang, jeg fortæller, at dette løb nu har eksisteret i 10 år, og jeg er ekstremt ydmyg over, at nogen føler, at jeg kan bidrage til den gode sag ved at være ambassadør for Cykelnerven.

Endnu flere penge skal samles ind

Hver gang, Peter Tanev pakker sin kuffert, glæder han sig til, at han og de resterende ryttere drager mod Frankrig og Tour de France-bjergene.

Han glæder sig. Han er stolt. Og han er ikke mindst ydmyg over, at han år efter år får muligheden for at være med til at udbrede kendskabet til sygdommen:

- Når vi ankommer, og jeg står dér for foden af det første bjerg sammen med resten af holdet bag Cykelnerven, bliver jeg stolt. Hvert år bliver jeg dybt imponeret over alle de ildsjæle, der har skabt opmærksomhed på sclerose og samlet en masse penge ind igennem hele året, siger han og slutter:

- Jeg håber, at vi i 2023, hvor Cykelnerven udvider, kan samle endnu flere penge ind og få endnu mere fokus på sclerose.