Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Jubilæum med jubilaren - Peter Omby

09
feb
2023
Jeg bliver stolt over, at jeg har fået lov til at være med fra starten, hvor vi i Sønderjylland var otte afsted første gang. Vi gik fra at snakke om, hvorvidt vi skulle droppe turen, fordi vi ikke kunne finde ryttere nok over hele landet, siger Peter Omby og slår dermed et slag for den store udvikling, der har været siden da.


”Det er et vildt hårdt cykelløb, men det er også hver enkelt rytters egen kamp mod bjerget”


En helt unik skare af Cykelnerven-ryttere og -ambassadører har med turen i 2023 cyklet med alle de 10 gange, Cykelnerven har været afsted, når vi rammer Tour-bjergene til juni.

Ja, sammen med Cykelnerven har de 10-tursjubilæum, og det skal selvfølgelig fejres ved at fremhæve de fantastiske mennesker, der for 10. gang sætter sig i sadlen for en verden uden sclerose.


Her kan vi som en af de få rå fremhæve ingen ringere end Peter Meyer Omby.

- Jeg bliver stolt over, at jeg har fået lov til at være med fra starten, hvor vi i Sønderjylland var otte afsted første gang. Vi gik fra at snakke om, hvorvidt vi skulle droppe turen, fordi vi ikke kunne finde ryttere nok over hele landet, siger Peter Omby og slår dermed et slag for den store udvikling, der har været siden da:

- Og klip til i dag, hvor vi er mere end 30 ryttere på det sønderjyske hold og har det samme, gode sammenhold hvert eneste år.

Én for alle, alle for én

Omby fremhæver især tidligere holdkaptajn, Esben Meyer, og nuværende holdkaptajn, Svend Hansen Tarp, som de store drivkræfter på Team Sønderjyllands flotte fremdrift.

Selvfølgelig er det også konceptet og folkene bag, der har sørget for at fastholde interessen for eventet over hele landet, forklarer han.

At Cykelnerven skiller sig ud, skyldes nemlig også konceptet med at være et velgørenhedsløb, hvor de fleste kan være med på grund af den måde, alle bliver klædt på – og selvfølgelig, hvis man træner ordentligt op.

- Det er et vildt hårdt cykelløb, ja. Men det er også hver enkelt rytters egen kamp mod bjerget, siger Omby og tilføjer afsluttende:

- Selvom der altid er en masse til at hjælpe eller heppe på én op ad bjerget, bliver alle presset på hver sin måde. Det er da også en af grundene til, jeg har lært, at selvom man synes, det er hårdt, er der nogen, der cykler med, som har det lige så hårdt. Eller hårdere. Fordi vi også cykler med folk, der selv er diagnosticeret med sclerose.

Glædeligt 10-årsjubilæum, Peter! Og tak for kampen igennem de 10 år – skal vi mon nappe 10 år mere?