Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

JUBILÆUM MED JUBILAREN: Niels Laulund

02
feb
2023
Først og fremmest skiller Cykelnerven sig altså også ud ved hele tiden at fortælle os ryttere, at vi faktisk gør en reel forskel. Scleroseforeningen er ekstremt gode til hele tiden at minde os om, hvilken forskel vi gør – også med konkrete forskningseksempler samt personer, der selv lever med sygdommen – men der bliver også evigt og altid udtrykt en urokkelig taknemmelighed for vores indsats, fortæller han og slår fast:
Og DÉT motiverer!

Vi kan simpelthen også byde ingen ringere end vores anden trofaste Guldfirer-ambassadør, Niels Laulund, velkommen i Club10!  

Ja, med turen i 2023 skriver Laulund sig nemlig også ind i Cykelnervens historiebøger, da han bliver en af de få rå, der i så fald har været med på alle Cykelnervens 10 ture.

- Stolthed og vedholdenhed er de to ord, der dukker op, når jeg tænker, at jeg skal med for 10. gang. Jeg er stolt over at have været med fra start, hvilket også gør mig vedholdende, siger Laulund og fortsætter:

- Og dét føles bare rigtig godt. Det føles godt, at vi har være til en udvikling, der blandt andet viser, at Cykelnerven nu er Scleroseforenigens største fundraising-projekt. Alle de penge, vi har samlet ind igennem årene, føles godt, og alle de oplevelser, vi har haft, samt bjerge, vi har cyklet på, husker jeg med en rigtig god fornemmelse i maven.

Gode minder og gode relationer slår Laulund fast som værende det, han husker tydeligst, samt det, der føles allerbedst ved at tænke tilbage i tiden på Cykelnerven.

Nyd udsigten, eller slå en personlig rekord

Turen til Tour-land er for Niels hvert år en stor fornøjelse. Først og fremmest grundet de to førnævnte, men også fordi, der bare er noget specialt i at cykle de bjerge og ruter, som Tour de France-feltet kører få uger efter.

- Cykelnerven adskiller sig på blandt andet bjergene og ruterne, vi kører. Det er sjovt at køre Tour de France-etaper, men også virkelig sjovt at registrere folks begejstring for at køre lige dér, hvor ’stjernerne’ skal køre lige om lidt, siger han og tilføjer:

- Men vi kan også selv styre vores tempo og oplevelse. Du kan gå amok op ad bjergene, hvis det er det, du ønsker. Du kan sætte personlige rekorder, hvis du synes, det er fedt – og så kan du i princippet også ’måle’ dig med de bedste samt Tour de France-feltets ryttere grundet vores udstyr – men du kan også bare nyde udsigten, formålet, øjeblikket og tage dig en god snak med sidemanden, du møder på din vej op.

På den måde er der noget for enhver cykelrytters smag.

Men motivationen ligger for dem alle i at være med til at gøre en afgørende forskel for sagen.

- Først og fremmest skiller Cykelnerven sig altså også ud ved hele tiden at fortælle os ryttere, at vi faktisk gør en reel forskel. Scleroseforeningen er ekstremt gode til hele tiden at minde os om, hvilken forskel vi gør – også med konkrete forskningseksempler samt personer, der selv lever med sygdommen – men der bliver også evigt og altid udtrykt en urokkelig taknemmelighed for vores indsats, fortæller han og slår fast:

- Og DÉT motiverer!

”At give er FEDT!”

Når du spørger den tidligere Guldfirer-roer, hvad det er, der gør, at han for 10. gang nu vender tilbage på Cykelnerven, er det ikke nødvendigt at tænke sønderlig meget over svaret.

Nej, der kommer det kort og godt fra den trofaste ambassadør:

- Sagen, relationerne, bjergene og oplevelserne, svarer han prompte.

Men for Niels er der også en personlig vinding i hvert år at have et mål at træne efter. Det er ”sgu vigtigt” for ham, som han siger.

Der er masser af personlige fordele i at deltage også. Træning, oplevelser og fællesskab er bare nogle af de punkter, han fremhæver på den konto, men også følelsen af at give:

-  At give er FEDT! Jeg kan blive ved md at fortælle om turen forbi de to Sclerosehospitaler i henholdsvis Ry og Haslev. Der oplevede jeg virkelig, at vores indsats som ryttere og fundraisere på Cykelnerven blev værdsat, siger han og slutter:

- Vi fik highfives af patienter såvel som personale, og nogle af dem med tårer i øjnene. Dét har virkelig lært mig, hvor rart det er at give og samtidig selv få en masse fordele ud af et velgørenhedscykelløb. Det er dét, Cykelnerven kan.