Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Henrik og håndcyklen melder klar til Cykelnerven

23
mar
2018
Alle kender Henrik og tager hatten af for hans præstationer i de franske bjerge. Hans kamp mod bjergene og sin egen krop er om noget en stor motivation for os andre, når det virkelig går opad. Han er en unik del af Cykelnerven, og derfor giver vi en hjælpende hånd med på vejen, så han kan komme afsted igen i år.
Christian L. Bardenfleth

Alle kender Henrik og tager hatten af for hans præstationer i de franske bjerge. Hans kamp mod bjergene og sin egen krop er om noget en stor motivation for os andre, når det virkelig går opad. Han er en unik del af Cykelnerven, og derfor giver vi en hjælpende hånd med på vejen, så han kan komme afsted igen i år.

Når Cykelnervens dedikerede ryttere indtager Pyrenæerne til sommer, bliver det med et glædeligt gensyn. Takket være sponsorater fra Plesner og Cykelnervens hovedsponsor Hempel kan Henrik Kragh fra Cykelnervens hold i Trekantsområdet køre med på Cykelnerven 2018.

Til daglig sidder han i kørestol på grund af sin sclerose, men på Cykelnerven er Henrik Kragh fra Team Trekantsområdet bedre kendt som 'Henrik Handbike'. Her kører han nemlig på sin specialbyggede håndcykel og har på bare to år indtaget en særstatus på holdet.

En stor inspiration for holdet

To af dem, der virkelig har hentet inspiration i Henriks præstationer i Frankrig, er Hempels adm. direktør Henrik Andersen og partner i Plesner Christian L. Bardenfleth, som begge skal med igen til sommer. Egentlig var det ikke planen, at Henrik og håndcyklen skulle med igen i år. Men det har sponsoratet fra de to virksomheder ændret på.

"Alle kender Henrik og tager hatten af for hans præstationer i de franske bjerge. Hans kamp mod bjergene og sin egen krop er om noget en stor motivation for os andre, når det virkelig går opad. Han er en unik del af Cykelnerven, og derfor giver vi en hjælpende hånd med på vejen, så han kan komme afsted igen i år," fortæller Christian L. Bardenfleth, som udover at være partner i advokatfirmaet Plesner også er Scleroseforeningens formand.

Fra tanke til handling på rekordtid

Der var ikke langt fra tanke til handling. Hempel og Plesner har nemlig sammen givet et eksklusivt sponsorat, der dækker det beløb, som Henrik Kragh ellers skulle have samlet ind gennem fundraising. Glæden var derfor stor, da Christian overbragte Henrik de gode nyheder.

"Det var en stor overraskelse, og jeg blev helt paf, da Christian fortalte mig om Plesner og Hempels sponsorat, der dækker min indsamling. Cykelnerven og min håndcykel har været en reel genfødsel for mig, og jeg har virkelig fået fornyet mod på tilværelsen. På Cykelnerven kan jeg køre cykelløb på lige fod med alle andre. Og jeg kan køre op af de bjerge, som man ellers kun ser i fjernsynet. Jeg er meget taknemmelig for, at Plesner og Hempel gør det muligt for mig at køre med igen," siger Henrik.

Et kendt ansigt i lokalområdet

På Henriks hold i Trekantsområdet glæder kaptajn Lars Mortensen sig også over, at Henrik får endnu en tur til Frankrig med Cykelnerven.

"Henrik er på kort tid blevet vores maskot her på holdet. Og i lokalområdet er han et kendt ansigt på grund af sine ture på håndcyklen. Resten af holdet bliver helt sikkert glade, når de hører, at Henrik alligevel har fået mulighed for at tage med til Frankrig," siger kaptajn for Cykelnerven Trekantsområdet Lars Mortensen.

På Cykelnerven siger vi også tusind tak til Hempel og Plesner og glæder os meget til at se Henrik og håndcyklen indtage Pyrenæerne sammen med resten af feltet, når vi drager afsted til juni.