Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Erfaren kaptajn fortsætter på Cykelnerven Midtsjælland

08
feb
2019
Det gør bare det hele for mig at få lov til at coache folk i bjergene og samtidig gøre en fælles indsats for at samle penge og sætte fokus på sclerose. Det er sjovt at arbejde med mennesker og gøre en forskel.
Peter Amtorp Burchardt

"Det gør bare det hele for mig at få lov til at coache folk i bjergene og samtidig gøre en fælles indsats for at samle penge og sætte fokus på sclerose. Det er sjovt at arbejde med mennesker og gøre en forskel."

Det midtsjællandske Cykelnervenhold kan se frem til endnu et år med Peter Amtorp Burchardt i front. Peter har været med på Cykelnerven siden den spæde start i 2014, og i 2019 indtager han for fjerde gang rollen som kaptajn. 


Peter Amtorp Burchardt er 53 år, og til dagligt arbejder han med salg af gødning og haveartikler. Det har stor, personlig betydning for ham at være med i Cykelnerven og samle penge ind til forskning i sclerose.  


"Jeg startede med at ville deltage i Cykelnerven på grund af udfordringen med at køre i bjerge. Jeg kendte ikke ret meget til sclerose, men jeg fandt hurtigt ud af, at det er en grim sygdom, der kan ramme helt vilkårligt. Jeg har tre piger, der statistisk set er i risikogruppen for at få sclerose, og jeg kender nu flere med sygdommen. Det giver derfor rigtig god mening for mig at holde fast i Cykelnerven, blive ved med at samle penge ind til forskningen og gøre en forskel i kampen mod sclerose", fortæller Peter.


"Det er sjovt at arbejde med mennesker og gøre en forskel"

For Peter handler rollen som kaptajn især om at motivere og opleve, hvordan holdet i fællesskab gør en forskel.
"Det gør bare det hele for mig at få lov til at coache folk i bjergene og samtidig gøre en fælles indsats for at samle penge og sætte fokus på sclerose. Det er sjovt at arbejde med mennesker og gøre en forskel. Alle har forskellige forudsætninger for at være med, nogle er hurtige, andre er gode til at køre op ad, og jeg skal som kaptajn kunne favne det hele og motivere alle", siger Peter.

Midtsjællandsk holdånd i nye bjerge

Når Peter endnu en gang indtager kaptajnrollen i 2019, glæder han sig især til igen at opleve den stærke midtsjællandske holdånd og fællesskabsfølelse i bjergene. 


"Vi har det bedste hold på Midtsjælland. Sammenholdet og holdånden er helt i top, og det bliver så godt at være en del af det i nye, spændende bjerge", siger Peter afslutningsvist med et smil.