Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Ny mand i front i Sønderjylland

12
okt
2017

"I dag har vi i Sønderjylland et solidt hold med mange faste folk og nye ryttere hvert år. Derfor er det også det rette tidspunkt at give stafetten videre til en ny kaptajn, som forhåbentlig kan bygge videre på det grundlag, som holdet og jeg har opbygget siden opstarten"

Efter fire år i spidsen for Cykelnervens hold i Sønderjylland, har holdkaptajn Esben Meyer for nylig givet kaptajnskasketten videre. For Esben Meyer, der har været med siden Cykelnervens spæde opstart i 2014, var tiden inde til at lade nye kræfter og ideer overtage roret. Ny kaptajn for sønderjyderne er Svend Hansen Tarp, som allerede har haft stor succes med at tiltrække nye ryttere og sponsorer.

Tilbage i 2013 var Cykelnerven, som vi kender det i dag, endnu kun på tegnebrættet. Alligevel kastede Esben Meyer fra Vojens både masser af engagement og utallige frivillige timer i at være med til at skabe et cykelhold, der skulle køre for en verden uden sclerose.
Som kaptajn for det sønderjyske hold på den første tur i 2014 og frem til i dag har Esben i den grad bidraget til udviklingen af Cykelnerven, som i dag sender godt 250 ryttere afsted til de franske bjerge hver sommer.

"Min største bedrift som kaptajn er i virkeligheden, at der er lykkedes at nå dertil, hvor vi er i dag med Cykelnerven. Et stærkt hold og koncept som gør en forskel for mennesker med sclerose. Opstarten tilbage i 2013-2014 var benhård, og jeg er utrolig stolt af at have drevet det så langt.
I dag har vi i Sønderjylland et solidt hold med mange faste folk og nye ryttere hvert år. Derfor er det også det rette tidspunkt at give stafetten videre til en ny kaptajn, som forhåbentlig kan bygge videre på det grundlag, som holdet og jeg har opbygget siden opstarten", forklarer Esben Meyer.

Stadig med på holdet

Selvom Esben slipper tøjlerne som kaptajn, kører han stadig med på Cykelnerven i 2018. Sønderjyderne får ham også at se som ny træningsansvarlig for den ene halvdel af det sønderjyske hold frem mod turen til Frankrig næste sommer.

"Hos Scleroseforeningen er vi simpelthen så taknemmelige for det store stykke arbejde, som Esben har leveret hvert år siden Cykelnervens opstart.
Hans indsats har været uvurderlig, og vi er utroligt glade for, at han fortsat har lyst til at køre med på Cykelnerven og kæmpe for en verden uden sclerose sammen med os", siger Mette Hjulmand Leonhard-Hjorth, som er ansvarlig for Cykelnerven hos Scleroseforeningen.

Kaptajn Svend melder sig under fanerne

Ny førstemand på det sønderjyske hold er Svend Hansen Tarp, som har cyklet siden 2011, og som var debutant på Cykelnerven i år. Svend og Esben har kendt hinanden i en årrække, og det var Esben selv, der pegede på Svend som ny kaptajn for Cykelnerven Sønderjylland.

"Jeg var med på Cykelnerven for første gang i år, og det var en fantastisk oplevelse, som både pressede mig til det yderste, men som også gav mig en oplevelse for livet med hjem. Esben havde på forhånd spurgt, om jeg kunne tænke mig at overtage rollen som kaptajn, og da vi nåede hjem til Danmark igen, sprang jeg til.

Jeg har lavet frivilligt arbejde så længe, jeg kan huske, og jeg har en stor passion for cykling, så det var en mulighed, jeg var nødt til at gribe", fortæller Svend Hansen Tarp.

Cykkelrytter og en ildsjæl

Udover at være en passioneret cykelrytter, har Svend været medlem af byrådet i Aabenraa de seneste 16 år. Til daglig leder han en afdeling på Aabenraa Kommunes jobcenter, der aktiverer unge kontanthjælpsmodtagere.

"Vi glæder os virkelig til at arbejde tæt sammen med Svend frem mod Cykelnerven 2018. Han har masser af erfaring med både fundraising og cykling, så han er et fantastisk godt valg som ny kaptajn", siger Mette Hjulmand Leonhard-Hjorth om den nye kaptajn.

Cykelnerven 2018 i fuld gang

De har fuld fart på i Sønderjylland. Kaptajn Svend har hvervet rekordmange nye ryttere, og holdet har godt gang i fundraisingen. Esben har fundet sig til rette i rollen som almindelig rytter på holdet, men han byder fortsat ind med sin erfaring, når den nye kaptajn spørger ham til råds.

"Svend er den helt rigtige til rollen som kaptajn, og jeg glæder mig til at se, hvor langt vi kan nå med ham i front. Han har i hvert fald fuld opbakning fra holdet.
Cykelnerven er et fantastisk projekt, og jeg kunne aldrig slippe tøjlerne uden at have fundet den rette afløser. Det har været en fornøjelse at være med helt fra start, og jeg glæder mig til at køre med igen til næste år", siger Esben.

For den nye kaptajn er der masser af potentiale at bygge videre på i de kommende år.

"Esben brænder for det her projekt, og han har gjort et kæmpe stykke arbejde. Jeg er meget glad for at kunne overtage efter ham. Vi er allerede godt på vej mod succes i 2018, vi har fået en stribe nye ryttere på, ligesom vi har en solid kerne af faste folk, som er med år efter år. For mig handler de næste mange måneder om at synliggøre vores arbejde og den sag, vi kæmper for. Vi skal have åbnet øjnene hos folk, så de forstår, hvor vigtigt det er at støtte forskning i sclerose", siger Svend om Cykelnerven 2018.

Cykelnerven Sønderjylland planlægger i 2018 et tæt samarbejde med Scleroseforeningens lokalafdeling i Sønderjylland. Sammen skal de sætte fokus på sclerose og sikre opmærksomhed omkring Cykelnervens arrangementer og tiltag i regionen.