Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Ny kaptajn til nordsjællænderne

16
nov
2017

"Jeg er stolt og glad for at have kørt Cykelnerven tre år i træk og ikke mindst for mine to år som kaptajn. At kæmpe for og lykkes med en så vigtig opgave som indsamling til forskning i sclerose er uden tvivl blandt mine allerstørste succeser.
Min hustru har sclerose, så jeg ved om nogen, hvor meget Cykelnervens store arbejde betyder for os, der lever med sygdommen hver eneste dag"

Kaptajn Anders Wulff takker af efter to år som øverste kaptajn for Cykelnerven Nordsjælland. Ny mand i front er Jacob Kryger, som selv har kørt med de seneste to år. Begge kaptajner lever med sclerose tæt inde på livet hver eneste dag.

Med tre års dedikeret deltagelse i Cykelnerven i bagagen - og to år som kaptajn - er Anders Wulff fra Cykelnerven Nordsjælland klar til at give kaptajnskasketten videre. For Anders har Cykelnerven både været en sportslig udfordring og en personlig kamp for en verden uden sclerose.

"Jeg er stolt og glad for at have kørt Cykelnerven tre år i træk og ikke mindst for mine to år som kaptajn. At kæmpe for og lykkes med en så vigtig opgave som indsamling til forskning i sclerose er uden tvivl blandt mine allerstørste succeser. Min hustru har sclerose, så jeg ved om nogen, hvor meget Cykelnervens store arbejde betyder for os, der lever med sygdommen hver eneste dag", fortæller Anders Wulff.

Anders Wulff har besteget bjerge med Cykelnerven i 3 år og takker nu af som kaptajn.

Professionelt har Anders en fortid som skibsfører og har sejlet i 15 år, før han 'gik i land'. Han arbejder i dag for rederiet Ultrabulk.

"Hos Scleroseforeningen er vi ekstremt stolte af at have haft Anders som kaptajn på vores nordsjællandske hold. Han har lagt så mange kræfter og så meget engagement i rollen som kaptajn og har virkelig været med til at gøre Cykelnerven stærkere. Vi takker Anders for de mange, mange timer, han har lagt i Cykelnerven og håber meget på at se ham som rytter på holdet fremover", siger Mette Hjulmand Leonhard-Hjorth, som er ansvarlig for Cykelnerven hos Scleroseforeningen.

Ny mand ved roret

De seneste to år har Jacob Kryger fra Hornbæk kørt med på Cykelnerven Nordsjælland. Han har lagt utallige timer i fundraising-arbejdet og været fast mand til hver eneste træning. Da holdet skulle have ny kaptajn, var valget derfor naturligt for den afgående kaptajn.

"Jacob er dybt engageret og helt sikkert den rette mand til opgaven. Jeg glæder mig til at følge holdets udvikling fra sidelinjen, når både fundraising og træning skal videreudvikles i de kommende år, der er nok at tage fat på", siger Anders om valget af Jacob som ny kaptajn for Cykelnervens nordsjællandske hold.Jacobs store engagement i Cykelnerven og personlige motivation for at deltage gør ham til en stærk kaptajn, mener Mette Hjulmand Leonhard-Hjorth fra Scleroseforeningen.

"Vi glæder os virkelig til at arbejde tæt sammen med Jacob frem mod Cykelnerven 2018. Han brænder i den grad for Cykelnerven og lægger så mange kræfter og timer i sit arbejde som kaptajn. Vi er meget taknemmelige for, at Jacob har taget rollen som kaptajn til sig", siger Mette Hjulmand Leonhard-Hjorth.

Cykling blev en passion

Jacobs hustru har sclerose, og da han hørte om Cykelnerven første gang, var det nærmest ved et tilfælde. Han havde aldrig cyklet før, men savnede i den grad et sted at lægge sin tid og kræfter som pårørende.

"Jeg begyndte udelukkende at cykle for at kunne være med på Cykelnerven. Som ægtemand kan det være rigtigt svært at håndtere, at den, man elsker, er syg, uden man kan gøre noget som helst ved det. Men på Cykelnerven oplever jeg virkelig, at jeg kan gøre en forskel. Her kan jeg bidrage til bekæmpe sclerose ved at samle så mange penge ind til forskning som overhovedet muligt", fortæller Jacob Kryger om baggrunden for sit store engagement i Cykelnerven.

Ambitiøs kaptajn

Jacob brænder for at drive Cykelnerven Nordsjælland videre mod nye succeser, selvom det også for ham var vemodigt at sige farvel til kaptajn Anders.
"Anders kunne favne alle, han kunne virkelig se hver eneste person på holdet, og hjælpe dem lige der, hvor de havde brug for det. Jeg glæder mig utrolig meget til at drive holdet fremad, men det er lidt tungt at sige farvel til en så dygtig kaptajn som Anders. Han vil helt sikkert blive savnet", siger Jacob om sin forgænger i rollen som kaptajn.

For den nye kaptajn er der nok at tage fat på frem mod Cykelnerven 2018. Og Jacob har store ambitioner for både fundraising og træning i Nordsjælland.
"Vi skal være i bedre form i 2018, så jeg fokuserer på at igangsætte et fælles træningsprogram, hvor alle kan finde sig til rette og forbedre sig. Vi skal intervaltræne og køre flere fælles ture i terræn, så vi kan mærke, at vi rykker os. Og så skal vi selvfølgelig slå indsamlingsresultatet fra i år og tidligere år. Det bliver svært, og vi er mange om buddet derude, men vi har gjort det hvert år indtil nu - og jeg tror på, at vi kan gøre det igen", forklarer Jacob Kryger om sine planer for det nordsjællandske hold.

Cykelnerven Nordsjælland tæller 25 dedikerede ryttere og træner herudover sammen med den nye hovedsponsor Hempels 15 ryttere.