Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Københavnsk kaptajn på sjette år

08
feb
2019
Det er vigtigt for mig at få alle helskindet op og ned af bjergene. Jeg er ligeglad med, hvor hurtigt folk kommer igennem, sejren er lige stor, uanset om du når toppen af et bjerg på én time eller tre timer. Det vigtigste er, at alle får en oplevelse for livet, og at alle er glade undervejs.
Jørgen Kurt Jensen

"Det er vigtigt for mig at få alle helskindet op og ned af bjergene. Jeg er ligeglad med, hvor hurtigt folk kommer igennem, sejren er lige stor, uanset om du når toppen af et bjerg på én time eller tre timer. Det vigtigste er, at alle får en oplevelse for livet, og at alle er glade undervejs."

Den 59-årige cykelentusiast Jørgen Kurt Jensen tager i 2019 kaptajnkasketten på hovedet for sjette år i træk. Jørgen skal dermed endnu en gang føre det københavnske Cykelnervenhold sikkert op og ned af bjergene og fortsætte med at udbrede kendskabet til sclerose.

Jørgen arbejder til daglig i mediebureauet Dentsu Aegis Network, og han kalder sig selv en seriøs sportsnørd. Han har løbet på eliteplan, men det måtte han opgive på grund af et brækket ben. Og så skulle der findes en ny sportslig udfordring. Her kom cykling ind i billedet, som han har dyrket i nu 30 år. Jørgen er dermed en erfaren cykelrytter, og han har gennem tidernes løb brugt cykling til at støtte og samle penge ind til vigtige sager. Men han søgte nye fundraisingudfordringer, og det fik han med Cykelnerven.

"Jeg har cyklet i 30 år, og jeg har brugt mange af årene på at cykle for flere store velgørende organisationer og patientforeninger. Men jeg trængte til nye udfordringer, hvor jeg kunne bidrage til en lidt mindre kendt sag, der virkelig havde brug for støtte. Og her kom sclerose og Cykelnerven ind i billedet. Jeg tog derfor med på Cykelnerven i tidernes morgen, og så har jeg jo hængt ved som kaptajn lige siden", fortæller Jørgen Kurt Jensen.

Cykelnerven som en selvfølge

Som kaptajn på Cykelnerven siden opstarten i 2014 er Jørgen stort set ikke i tvivl om, at han endnu en gang skal stille op som kaptajn. 
"Jeg skulle måske lige have spurgt min familie, inden jeg igen sagde ja til at være kaptajn, men det er bare blevet en selvfølge for mig. Det er noget helt specielt for mig at være med i Cykelnerven. Jeg har kørt med fra starten, det er historisk set det hårdeste velgørende cykelløb, og det er samtidig en måde at sætte fokus på en i mine øjne overset sygdom", siger Jørgen

Samhørighed, fundraising og fantastiske oplevelser 

For Jørgen handler rollen som kaptajn især om at få skabt en samhørighed i bjergene, lede an på fundraisingfronten og få hele det københavnske hold sikkert igennem. 

"Det er vigtigt for mig at få alle helskindet op og ned af bjergene. Jeg er ligeglad med, hvor hurtigt folk kommer igennem, sejren er lige stor, uanset om du når toppen af et bjerg på én time eller tre timer. Det vigtigste er, at alle får en oplevelse for livet, og at alle er glade undervejs. Og så er det også vigtigt for mig, at vi når et endnu bedre fundraisingresultat end i 2018", fortæller Jørgen.


Noget af det Jørgen glæder sig mest til ved Cykelnerven 2019 er at stå på toppen af rutens sidste bjerg Col De I'Iseran, kigge ud over det hele og tænke "vi gjorde det igen".