Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Klavs Bruun Jørgensen som ny ambassadør på Cykelnerven:

13
aug
2021
- Det handler jo om at få gjort opmærksom på sygdommen og samle midler ind, der kan være med til at hjælpe udviklingen og kendskabet til sygdommen.
Klavs Bruun Jørgensen

”Trænergenet er så indgroet i mig som menneske, at jeg nok ikke kan lade være med at sprede godt humør, være støttende og kæmpe mig i mål sammen med mine medryttere – både på bjergene, men også med vores fundraising”

Du kender Klavs Bruun Jørgensen fra håndboldens verden. Som tidligere spiller selv og som forhenværende træner for kvindelandsholdet. Du kender ham som en sportsmand, ja, en passioneret sportsmand, der kæmper for sin sag, for sejr og for at ville lykkes med sine visioner. Dén passion har vi nu været så heldige at kunne tilskrive Cykelnervens gruppe af fantastiske ambassadører, da Klavs Bruun Jørgensen for første gang netop er trukket i Cykelnerven-tøjet og i år cykler med som en af vores stolte, megaseje ambassadører.

- Jeg har længe skulet til Cykelnervens koncept og at sætte fokus på samt støtte en vigtig sag som forskningen i sclerose, da der jo stadig bliver bokset med at få styr på sygdommen. Cykling er nemlig blevet en hobby og stor passion for mig, som jeg bruger meget tid på. Derfor er det jo kun fantastisk at kunne være med til at sætte fokus på og støtte en vigtig sag, fortæller Klavs Bruun Jørgensen.

Den tidligere professionelle håndboldspiller og kvindelandsholdstræner forklarer i den sammenhæng, at det derfor både var belejligt og glædeligt, da han blev spurgt, om han ikke ville være den nye ambassadør på Cykelnerven.

Kærlighed ved første bjergblik

For Klavs betyder ambassadørskabet, at håndboldskoene er skiftet ud med kliksko, og tiden med de bonede håndboldhaller især er skiftet ud med natur og masser af kilometer på Klavs’ cykel. Cykling er dog ikke nyt for Klavs, da han de sidste 3,5 års tid har dyrket cyklingen i høj grad – og i det sidste års tid faktisk ret så intensivt:

- Coronaen kom til, og flere af mine kammerater begyndte at cykle. Så jeg hoppede med på deres cykeltræning, og jeg blev lynhurtigt grebet af motionsformen, men også den frihedsfornemmelse, som alle andre, der cykler meget, nok kan genkende. Man sætter sig op i sadlen, og så opstår der bare et eller andet helt specielt, hvor man føler, man bare kan begive sig afsted og køre frit derudad, siger Klavs.

Kærligheden til cyklingen tog til, hvilket sidenhen har resulteret i en seks dages cykelferie i Nice, hvor han for første gang stiftede bekendtskab med det at køre i bjerge. En cykelferie, der må siges at være kærlighed ved første bjergblik:

- Jeg er fuldstændig forelsket i at cykle i bjerge. Jeg elsker det. At køre op ad og nyde det – hvert fald bare en lille smule – og så lige kigge til højre, hvor der er fantastisk natur, og så til venstre, hvor der ligeledes er noget helt unikt at kigge på det. Åh, det er fantastisk, og derfor glæder jeg mig også bare helt vildt til at komme afsted med Cykelnerven, fortæller den tidligere håndboldspiller.

Sagen og fællesskabet som motivationsfaktor

Bjerge passeret på en tohjulet har fået en hel særlig plads hos Klavs. Det er der ingen tvivl om. Men en ting er bjergene og cyklingen. For Klavs er dét kæmpe trækplastre i sig selv, men når det kommer til sagen og fællesskabet, er det der, den grundlæggende motivation skal findes:

- Jeg er en meget social person og trives godt sammen med mange andre mennesker. Sådan har det altid været, selvsagt også gennem min holdsport, og derfor er det unikke fællesskab, man får et sted som på Cykelnerven, også noget af det, jeg ser allermest frem til ved at skulle være ambassadør og bare være med på det kæmpe hold af seje cykelryttere, siger Klavs og fortsætter:

For Klavs handler det bestemt også om at få gjort opmærksom på sygdommen. Dét er og må være det altafgørende incitament, for selvom Bruun Jørgensen ikke selv har nogle tæt på, der er berørt af sclerose på den ene eller anden måde, er det vigtigt for ham at kunne være med til at gøre en forskel:

- Det handler jo om at få gjort opmærksom på sygdommen og samle midler ind, der kan være med til at hjælpe udviklingen og kendskabet til sygdommen. Det, ja, men selvfølgelig også være med til at finde ud af, hvordan den med tiden kan bekæmpes. Og det vil jeg da gøre alt, jeg kan, for at hjælpe med, fortæller Cykelnervens nye ambassadør og slår afsluttende fast:

- For mig at se er det min, og helt sikkert også andre på holdets, største motivation for gang på gang på at sætte sig op på cyklen og få masser kilometer i benene.