Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Jubilæum med jubilaren - Henrik Kristensen

21
feb
2023
Det har været en 10-årig rejse, hvor jeg både træningsmæssigt og mentalt har flyttet mig til det bedre

At du på Cykelnerven ikke kører den samme rute, og at den vekslende rute samtidig er i bjergene, er en af grundene til, at næste jubilar på Cykelnerven, som vi vil præsentere, synes, at Cykelnerven kan noget helt specielt.

For Henrik Kristensen på Team Sønderjylland er det at cykle med for 10. gang nemlig både endnu en destination på den rejse, han har været igennem sammen med Scleroseforeningens velgørenhedsløb, men også et privilegium, han ser frem til år efter år.

- Det er unikt at prøve kræfterne med de store bjerge inden Tour de France-feltet kommer. Og så er der bare noget magisk i at cykle i bjerge, for rent teoretisk burde det ikke kunne lade sig gøre for mig. Jeg er nemlig lidt som humlebien – jeg ved ikke, at jeg ikke kan, siger han og fortsætter:

- Det har været en vild rejse fra første gang i 2014, hvor jeg personligt aldrig havde cyklet i bjerge før, og til nu hvor vi har været på nogle af bjergene op til flere gange.

Sammenhold og en personlig rejse

Når man snakker med flere af de ryttere, der har været med i mange år, er der en helt central ting, der går igen, når der snakkes om, hvorfor man vender tilbage år efter år.

Nemlig sammenholdet.

- Det sammenhold, der bliver opbygget på det lokale hold, inden turen går til Frankrig, er noget helt specielt. Det skal bare opleves igen og igen, siger han og forklarer desuden:

- Så er der selvfølgelig også det rigtig gode formål, som vi cykler for og samler penge ind til. Dét synes jeg, der fortjener mere bevågenhed. Derfor er jeg også stolt og beæret over at få lov til at være en del af Cykelnerven for 10. gang, siger han.

Personlige mål kan opnås med Cykelnerven

Og når man så beder jubilaren om at kigge lidt tilbage på, hvad der for ham personligt er sket igennem de 10 år, tager han sig ikke til takke med de positive ændringer, der er sket.

Nej, han er ikke bleg for at give sig yderligere udfordringer og sætte sig nye mål, som deltagelsen i Cykelnerven kan hjælpe ham på vej mod at opnå:

- Det har været en 10-årig rejse, hvor jeg både træningsmæssigt og mentalt har flyttet mig til det bedre, synes jeg selv – og i år har jeg sat mig et mål, nemlig at tabe 10 kg inden vi alle mødes i Frankrig.

Tak for 9 – og snart 10 ture – indtil videre, Henrik! Det er og bliver en rendyrket fornøjelse at have dig med på Cykelnerven år efter år.