Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Jubilæum med jubilaren - Eskild Ebbesen

24
jan
2023
Det er så sportsminded og så ekstremt gennemtænkt, at alle får en helt unik cykeloplevelse

”Tiden er fløjet afsted,” starter Eskild Ebbesen med at bekræfte. 

10 år er der nemlig gået, siden han og den resterende del af Guldfireren hoppede med ombord som ambassadører på Cykelnerven. Det betyder også, at Eskild har været med fra starten, og af den oprindelige Guldfirer har Niels Laulund ligeledes holdt ved i den gode sags samt de store cykeloplevelsers tjeneste.

- Vi havde en fantastisk første tur tilbage i ’14. Vi var i Pyrenæerne, og dengang var vi vel omkring 50 ryttere, der dannede rammerne for løbets størrelse – det må man jo sige, der ser helt anderledes nu, siger Eskild Ebbesen.

Større kapacitet, samme skræddersyet cykeloplevelse

Ebbesen forklarer, at alle på Cykelnerven føler, det er en skræddersyet tur, hvor der bliver kæret om hver enkelt rytter:

- Der bliver i den grad sørget for os, når vi er afsted. Der bliver serveret mad, snacks, energi og drikkevarer, der er opsamlingsbiler løbende ude på ruterne, der bliver heppet på os hele vejen igennem, vores kufferter bliver flyttet rundt, værelserne står klar og så videre. Der er sørget for os, og det kører bare – det er også med til at gøre det hele så attraktivt, siger han.

Men er det nok til, at en af Danmarks mest historiske, bedst performende, vindende sportsmand gennem tid 10 år i streg dedikerer masser af tid til at være ambassadør på Cykelnerven samt hive en hel uge ud af kalenderen for at tage til Frankrig for sclerosesagen?

Nej, der ligger mere bag …

At cykle op ad Tour de France-mastodonter, sidde i timevis og køre op og ned ad bjerge, professionelle cykelryttere lige om lidt skal køre under årets pågældende Tour de France, er for Eskild Ebbesen fascinerende, ja, men ikke det største trækplaster.

Exceptionelt for elitesportsmanden

Eskild glæder sig hvert år. Det er sjovt, der er et fantastisk fællesskab, og den gode sag gør, at det giver mening på et højere niveau, men på Cykelnerven kan de fleste være med – også en elitesportsmand som Eskild med flere OL-medaljer. Også dem i guld på repertoiret:

- Det kræver en hel speciel disciplin at cykle et velgørenhedsløb som Cykelnerven. De personer, der kommer lidt for uforberedte til Frankrig, kan få det svært, men det betyder ikke, at man behøver være elitecyklist, siger han og fremhæver, hvorfor det for en sportsmand i hans kaliber så er så tiltalende:

- Man kan udfordre sig selv lige dér, hvor man er. Det betyder, at jeg også virkelig kan udfordre mig selv, og det elsker jeg. Det er så stor en del af, hvem jeg er som person og sportsmenneske, at jeg stadig kan få lov til at udfordre mig selv på helt vanvittige parametre på cyklen i bjergene. Hvor hurtigt kan jeg køre op, hvor hårdt kan det blive for mig og så videre.

Konkurrencementaliteten bobler

Han forklarer også dét at deltage på Cykelnerven som værende en lomme af sportsmuligheder, hvor du kan sætte dig selv de mål og udfordringer, som netop passer dig.

For selvom der er faste rammer for, hvordan dagene er opbygget med etaper og stigninger, er der altid mulighed for at stikke af, hvis man vil udfordre sig selv. Og har man gjort dét lidt for meget dagen for inden, er der en følgebil, der samler dig op, hvis kroppen siger fra.

- Det må simpelthen ligge i alle folk på Cykelnervens DNA, at man vil konkurrere og udfordre sig selv. Ellers stiller man ikke op til et løb som Cykelnerven, og den del af dig som menneske kan i den grad blive plejet ved at være med. Det er også en af grundene til, at jeg fortsætter år efter år, siger den tredobbelte OL-guldvinder og slår fast:

- Personligt føler jeg mig også engageret på en helt særlig måde. Jeg har en særlig tilknytning til eventet og sagen, fordi jeg netop har været med helt fra start – og da det også blot var på tegnebrættet. Derfor er det også en helt naturlig prioritering for mig, jeg tager hvert år. For det er noget, der skal prioriteres, fordi det er så vigtig en sag, og fordi det er så exceptionelt og helt unikt cykelløb, der ikke findes andre steder.

”Et velgørenhedsløb gjort yderst professionelt”

Cykelnerven er for Eskild hvert år derfor en høj prioritet i årskalenderen.

Og grundet jubilæumsårets udvidelse med to ture i Tour-bjergene har Ebbesen også valgt at prioritere at kunne stille sig til rådighed som ambassadør i begge de uger, Cykelnerven drager mod Frankrig.

- At deltage på Cykelnerven er bare en helt særlig disciplin og cykeloplevelse, der gør, at folk er villige til at flytte og prioritere sin tid rundt om det. Hele setuppet er gjort på en sådan måde, at et velgørenhedsløb kan gøres så professionelt, siger han og forklarer afsluttende:

- Det er så sportsminded og så ekstremt gennemtænkt, at alle får en helt unik cykeloplevelse, slutter ambassadøren og 10-tursjubilaren.

En helt unik cykeloplevelse på mestrenes asfalt!