Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Hempel: ”De sidste fire år har vi skabt en stærk teamånd”

15
dec
2020

Hvad har en af verdens førende malingsproducenter inden for hus-, industri- og skibsmaling dog med sclerose at gøre, spørger du måske? De sidste fire år en hel del. Hempel har de seneste tre år været hovedsponsor for Cykelnerven og har siden 2016 rejst mange tusind kroner til forskning i sclerose.

Som en fondsejet virksomhed er det helt naturligt for Hempel at give tilbage til samfundet, forklarer Henrik Falkenberg, som til daglig bærer titlen Integration Manager Hempel Decorative Europe, og i år er kaptajn for Hempels Cykelnerven hold.

”Det er en del af vores DNA. Hver gang vi tjener penge, går det ind i en fond, hvis formål er at skabe bedre forhold i verden for mennesker og miljø.”

Gennem Cykelnerven har Hempel også lykkes med at skabe et helt unikt sammenhold blandt de cyklende kolleger i virksomheden.

”De sidste fire år har vi skabt en stærk teamånd på holdet. Det giver en god kultur at kombinere forretning med det at gøre noget fysisk sammen og støtte et godt formål. Og vi får også skabt opmærksomhed på sclerose blandt de ikke-cyklende kolleger,” siger holdkaptajnen.

Cykelnervens løbsansvarlige, Mette Hjulmand Leonhard-Hjorth, er glad for det mangeårige samarbejde. Hun kan også fortælle om mange positive møder mellem kollegerne fra Hempel og de andre Cykelnerven-ryttere, som gør, at Cykelnerven også kan give noget tilbage til Hempel:

”Vi er utrolig glade og stolte over vores samarbejde og alt det positive, Hempels ryttere bidrager med på Cykelnerven. De sidste fire år har rytterne på allerbedste vis demonstreret, hvilken forskel vi kan gøre for en verden uden sclerose, hvis vi hjælper hinanden – og jeg mener at kunne huske, at det faktisk affødte en række uopfordrede ansøgninger til Hempel efter Cykelnerven 2019.” 

Den vigtigste plads

De sidste ti år har den 58-årige Henrik Falkenberg siddet i bestyrelsen i Hempel som medarbejdervalgt repræsentant. Det er tydeligt for ham, at Cykelnerven er en vigtig markedsføringsplatform for virksomheden, når det handler om at rekruttere nye, dygtige medarbejdere.

”Dem, der er med på Cykelnerven, er ikke i tvivl om, hvem Hempel er. Vi har jo den vigtigste plads – bagdelen”, siger Henrik og trækker på smilebåndet.

Selv startede han med at cykle gennem Cykelnerven, og han har været med lige så mange år, som der har været et Hempel-hold. De sidste to år har han været udstationeret i Tyskland og i Frankrig, men det holdt ham ikke fra at cykle med på turen til Frankrig i 2019.

Nu er han vendt hjem til hovedsædet i Lundtofte, så han igen kan tage ”førerstokken” på projektet. Årets hold består af både gamle og nye ryttere. Og sådan har det været alle årene, de har været med på Cykelnerven.

”I år er tre nye ud af de tolv ryttere. Og det er vigtigt at have nye ryttere med på holdet. Så må vi gamle se, om vi kan få lov til at holde vores plads eller må hoppe over et år.”

Cykler videre for en verden uden sclerose

Henrik Falkenberg har selv sclerose tæt inde på livet. Det er hans svigerinde, der har ”den frygtelige sygdom”, og det giver ham et ekstra incitament til år efter år at samle Hempel-kollegerne og sammen knokle for at samle penge ind til forskning i sygdommen.

Han mener, at de fleste kender en med sclerose. Mange er bare ikke klar over det, hvis sygdommen ikke har sat så tydelige tegn. Cykelnerven er derfor også en vigtig øjenåbner, for der kan man ikke undgå at møde mennesker med sclerose.

”Jeg har den helt inde på livet, men det får man også, når man sidder i sadlen med de andre Cykelnerven-ryttere i mange timer. Jeg husker i 2018, hvor to fra vores team kom hen til en rytter, som skulle hjælpes op på cyklen. Så cyklede han en kilometer, før han lige skulle gribes for at puste ud, inden han kunne cykle videre. Det var en kæmpe oplevelse.”

Tidligere har Hempel haft sit helt eget hold, men i 2021 træner de med Team Storkøbenhavn. De fleste træninger kommer til at starte fra Hempels hovedsæde i Lundtofte ved Lyngby og ud på de nordsjællandske landeveje.

Henrik Falkenberg ser frem til, at holdet igen får chancen for at cykle sammen som hold. Og forhåbentlig kan de igen få glæde af at cykle med en af de seje ryttere, som cykler med sclerose.

”Det giver ekstra energi til at kæmpe for sagen, når vi får sat ansigt på sclerose. Jeg ved godt, at udfordringer ved at bestige Tour-bjerge kan være vand sammenlignet med et liv med sclerose – og det vil jeg også gerne have, at mine kolleger forstår.”

Team Hempel-rytterne i høj sol på Cykelnerven 2019.