Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Guldbajertreeren - humørsprederne i Frankrig

05
apr
2017

"Jeg er lidt rainman, når det kommer til sådan noget. Jeg skal helst cykle den samme rute igen og igen. Jeg har en Lille Tanev rute og en Store Tanev rute, og hvilken én jeg vælger afhænger af mit humør,"

Navnet Guldbajertreeren er en ironisk pendant til Guldfireren, da de tre herrer mener at stå i en evig konkurrence med de fire toptunede atleter…Den lader vi stå et øjeblik…

Claus ser det som en glimrende kombination at kunne bidrage til forskning i sclerose og samtidig komme i god form. Han glæder sig til Frankrig, og han tager glædeligt imod udfordringen og mødet med de stejle bjergtinder.  
De tre erfarne TV personligheder deltager i Cykelnerven for fjerde gang, og i Frankrig er de kendt som humørsprederne, der formår at socialisere med alle. Mikael Kamber var første mand til at takke ja til at deltage i Cykelnerven, og han fik hurtig overtalt de to andre til at cykle med for en verden uden sclerose.

Sclerose er overset

Sclerose er ifølge ambassadørerne en ofte overset sygdom, og alene af den grund giver det mening for dem at bestige de stejle bjerge og på den måde skabe mere opmærksomhed omkring sclerose. Sclerose er ikke en ukendt sygdom for Peter, Claus og Mikael. Mikael har sclerose i nærmeste familie, og Claus har fulgt sin mors arbejde med at forbedre sclerosepatienters fysiske velvære.


"Jeg vil gerne ud med det budskab, at her er altså også et behov. Jeg kan mærke, at her vil jeg gerne gøre en forskel også uden at have sclerose tæt inde på livet", fortæller Claus.


Peters datters underviser har netop fået diagnosticeret sclerose. 


"Man kan jo ikke se det på hende. Det er netop, det der er problemet med sclerose, og den måde folk opfatter sygdommen på. Det er en forfærdelig sygdom, der bare kan komme snigende over natten, "siger Peter.  

Vindstille og varmt i Frankrig 2017

Claus og Peter bor begge på Østerbro, og Peter ser det som en stor fordel for motivationen, at han kan hente Claus nede om hjørnet, når der skal kilometer i benene. Claus skal egentlig bare følge med, for Peter bestemmer ruten.


"Jeg er lidt rainman, når det kommer til sådan noget. Jeg skal helst cykle den samme rute igen og igen. Jeg har en Lille Tanev rute og en Store Tanev rute, og hvilken én jeg vælger afhænger af mit humør," smiler Peter. 


Peter har i øvrigt lovet, at vejret i Frankrig bliver vindstille og varmt…