Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Først flyttede vi Cykelnerven, og så fulgte Tour de France trop

30
apr
2020
Ritter

Cykelnerven plejer at blive afviklet få uger før Tour de France. I år bliver anderledes. Vi kommer med al sandsynlighed til næsten at ligge på hjul af de kendte Tour-ryttere.

Lige nu ser det ud til, at Tour de France bliver afviklet på samme tid som Cykelnerven, og rent faktisk vil Tour-rytterne nu cykle samme bjerge som os – blot få dage før og i visse tilfælde blot én dag før. Det bliver magisk!

Når Cykelnerven starter onsdag den 16. september, bliver det med den 15. etape på årets Tour de Frances, som blandt andet indeholder mastodonten Grand Colombier. Denne etape cykler Tour-feltet  søndag den 13. september - altså kun få dage før vores egne ryttere. Hvilket betyder, at vi nok næsten kan mærke stemningen fra mestrenes kamp, når det bliver vores tur til at kravle op ad det ikoniske bjerg.

I vil ligefrem kunne bruge Tour-rytternes taktik på bjerget og uden tvivl forsøge at følge trop!

I hælene på Tour-feltet

Dagen efter – torsdag den 17. september – skal Cykelnerven cykle den første del af Tour de Frances 17. etape – nemlig Col de la Madeleine og videre gennem dalen til Bourg. Netop den etape cykler Tour-feltet dagen før os, men cykler hele etapen og ender i byen Meribel.

Det betyder, at Tour-feltet torsdag, hvor vi cykler Madeleine, starter dagen med nedkørslen og skal cykle i den samme dal, som vi kommer ned til fra Madeleine. Det kommer uden tvivl til at blive en helt fantastisk oplevelse, at cykle lige i hælene på feltet og måske ligefrem mærke den magiske Tour- og karavane-stemning.

Vi slutter af med manér

Fredag den 18. september bliver vi i samme område, og mens Tour de France-feltet bevæger sig mod nord. Vi skal cykle dele af Tourens 18. etape, som Tour-feltet cyklede dagen før.

Lørdag skal vi som bekendt slutte med manér. Det gør vi med resten af Tour de Frances 17. etape til toppen af La Loze. Her tænker vi kun, at det er godt, at de lokale franskmænd har øvet sig på at heppe asfaltens mestre op få dage før, de virkelige mestre ankommer – nemlig Danmarks sejeste ryttere!