Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Erfaren rytter får selskab af sin kæreste på Cykelnerven 2019

20
mar
2019
Det bliver sjovt at give Sanne et indblik i den fulde Cykelnerven oplevelse med alt, hvad den indebærer af glade mennesker, udfordringer i smukke omgivelser og fundraising.
Jan Lyst Knudsen

"Det bliver sjovt at give Sanne et indblik i den fulde Cykelnerven oplevelse med alt, hvad den indebærer af glade mennesker, udfordringer i smukke omgivelser og fundraising."

Jan Lyst Knudsen har været med på Cykelnerven siden den spæde start i 2014. I løbet af årene har han haft både sin svoger og sin søster med i bjergene, men i år er det hans kæreste Sanne Søholm, der gør ham selskab.

Jan Lyst Knudsen er 51 år og bor i Odense. Han fik konstateret sclerose tilbage i 2010, men det har ikke afholdt ham fra at kaste sig over Cykelnerven og de vilde cykeludfordringer, det indebærer. 2019 bliver Jans sjette år på Cykelnerven, så han kender alt til konceptet og cykling i afgørende Tour de France bjerge - men hvad han ikke har prøvet før er at være med på Cykelnerven sammen med sin kæreste Sanne. 

"Sanne og jeg har været kærester i lidt over et år. Da vi mødte hinanden kendte Sanne ikke så meget til cykling, men hun fik hurtigt øjnene op for, hvor sjovt det kan være, og hun blev også hurtigt vild med tanken om at køre med på Cykelnerven. Det var faktisk hende selv, der foreslog at tage med, så jeg har slet ikke skulle overtale hende", fortæller Jan Lyst Knudsen.

"Cykelnerven bliver endnu en ting, vi har sammen"

Jans kæreste Sanne er 44 år og bor i Kværndrup. For Sanne er det at være med på Cykelnerven både en oplagt mulighed for at få motion, opleve noget nyt sammen med Jan og samle penge ind til en sygdom, hun har helt tæt på sig – både som kæreste til Jan men også fordi, hun selv har sclerose.

"Jeg fik konstateret sclerose i 2011, og min neurolog har hele tiden sagt, at jeg skal træne. Men jeg synes, det er så kedeligt at træne i et fitnesscenter. Og så var det, at jeg mødte Jan og blev introduceret til cykling. Jeg havde ikke engang en cykel, da vi mødte hinanden, men det gik meget hurtigt med at få købt en, så jeg kunne komme med Jan ud og i gang med at cykle. Jeg blev bidt af det med det samme, og så tænkte jeg, at det da kunne være sjovt at tage med på Cykelnerven - både for at gøre noget godt for mig selv, kæmpe mod den sygdom, både Jan og jeg lever med, men også for at Cykelnerven bliver endnu en ting, vi har sammen", siger Sanne Søholm.

Den fulde Cykelnerven oplevelse

Jan kan godt mærke, at hans sclerose gør ham svagere med tiden, men så længe han kan, vil han være med på Cykelnerven. For Jan er der nemlig især fire grunde til, at Cykelnerven bliver ved med at være en stor og vigtig oplevelse; positive glade mennesker, den personlige udfordring, motionen og det at samle ind til forskning i sclerose. Og alt det vil han i år introducere Sanne til.


"Det bliver sjovt at give Sanne et indblik i den fulde Cykelnerven oplevelse med alt, hvad den indebærer af glade mennesker, udfordringer i smukke omgivelser og fundraising. Jeg er lidt mere ramt på fysikken, end Sanne er, så nu må vi se, hvor meget af vejen vi kan følges ad - jeg kan godt forestille mig, at hun kommer til at køre fra mig op ad bjergene, men at det bliver mig, der kører fra hende nedad", siger Jan med et smil. 

Sanne har hørt meget om Cykelnerven oplevelsen og det berømte Cykelnerven sammenhold, som hun kan se frem til.


"Jeg kendte et par stykker fra det fynske hold, inden jeg mødte Jan, og de fortalte tit om det her sammenhold, der er blandt Cykelnerven rytterne. Det er også noget, Jan har snakket meget om, og det glæder jeg mig meget til at opleve – og jeg glæder mig især til at opleve det sammen med Jan", fortæller Sanne.


Jan og Sanne træner op til Cykelnerven sammen og med det fynske hold, så de begge føler sig godt rustede til at kunne klare de krævende franske bjerge til sommer.