Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Cykelnerven Fyn trænes af Strong4Life

28
feb
2017

"Styrketræning er en god træningsform, da man skal holde naturlige pauser. Dette giver mulighed for deltagerne til at tale sammen og på den måde styrke de sociale relationer "

Ole Stougaard er 41 år, og han har sammen med Allan Frederiksen træningscenteret Strong4life, som er beliggende i Odense. Både Allan og Ole har mange års erfaring med personlig træning, og de er begge uddannet i idræt og sundhed. 

Ole er en del af Cykelnerven Team Fyn, hvor han hjælper med at forbedre rytternes præstationer. Team Fyn har, som noget særligt, en indendørs træning hos Strong4life, og her består holdet oftest af tyve mand.

"Styrketræning er en god træningsform, da man skal holde naturlige pauser. Dette giver mulighed for deltagerne til at tale sammen og på den måde styrke de sociale relationer ", Ole Stougaard.

På Cykelnerven Team Fyn har man fokus på øvelserne squat og dødløft. Ole mener, at disse to øvelser giver den største forbedring af præstationen på cyklen. 

Samtidig med styrketræningen anbefaler Ole, at man laver core-træning. Både styrketræning og core-træning forebygger problemer med knæ og lænd, som kan forekomme i forbindelse med cykeltræning.