Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Cykelnerven baner vejen

28
jun
2018
Den opbakning, vi oplever fra alle sider, er fantastisk, og vi ser frem mod de næste fem år med masser af begejstring og vilje til nye sejre – så vel i de franske bjerge som i kampen mod sclerose.
Christian L. Bardenfleth|{br|}

Den opbakning, vi oplever fra alle sider, er fantastisk, og vi ser frem mod de næste fem år med masser af begejstring og vilje til nye sejre – så vel i de franske bjerge som i kampen mod sclerose.

Som formand for Scleroseforeningen bliver jeg igen og igen mindet om, hvor stort et stykke arbejde Cykelnerven gør for en verden uden sclerose. Og jeg kan slet ikke undgå at blive rørt af de mange hundrede rytteres store engagement i vores fælles sag.

Sammen kæmper vi for at samle penge ind til forskning. Forskning som skal bidrage til at gøre fremtiden for mennesker med sclerose og deres pårørende lidt lysere. Men Cykelnerven skaber også en utrolig stærk synlighed omkring sclerose og udbreder kendskabet til sygdommen blandt danskerne. Det er en vanskelig opgave, som hver eneste rytter på holdet i den grad er med til at løfte.

Cykelnerven er social ansvarlighed

Jeg har selv haft fornøjelsen af at cykle med på Cykelnerven de seneste tre år. Her har jeg på tætteste hold oplevet, hvordan rytterne på holdet virkelig brænder for projektet. Og i Scleroseforeningen mærker vi tydeligt, hvordan rytternes engagement smitter af på omgivelserne.

Rundt om i landet lykkes vores ildsjæle igen og igen med at indsamle millionbeløb til forskning. Takket være Cykelnervens ryttere har dansk erhvervsliv fået øjnene op for værdien i at støtte velgørende formål som forskning i sclerose.

For på Cykelnerven får virksomhederne noget igen: En logoplads på Cykelnervens holdtrøje er for mange virksomheder lig med en attraktiv synlighed og en stærk måde at udvise social ansvarlighed på.

Vi skylder derfor en stor tak til hver eneste af de mange hundrede ryttere for deres utrættelige arbejde med at skaffe sponsorater fra virksomheder i netop deres lokalområde. Og ikke mindst til de mange virksomheder, som aktivt vælger at støtte Cykelnervens indsamling gennem et sponsorat.

I år har Cykelnerven mere end 300 sponsorer, som hver især har valgt at støtte vores kamp for en verden uden sclerose, og det er vi utroligt taknemmelige for.

En milepæl for Cykelnerven og Scleroseforeningen

"Turen til Pyrenæerne i år markerer en stor milepæl for os i Scleroseforeningen. Cykelnerven fylder fem år, og som formand for Scleroseforeningen har det været både rørende, men også inspirerende at følge holdets vækst fra den spæde start i 2014 og frem til nu, hvor holdet tæller 300 ryttere og endda har en håndfuld udenlandske deltagere med på turen.

Cykelnerven er ikke længere et modigt pilotprojekt, men har i den grad cementeret sin status som et af de førende velgørenhedsløb herhjemme. Den opbakning, vi oplever fra alle sider, er fantastisk, og vi ser frem mod de næste fem år med masser af begejstring og vilje til nye sejre – så vel i de franske bjerge som i kampen mod sclerose.

Så både fra Scleroseforeningen og fra undertegnede skal der lyde et KÆMPE TAK til alle deltagere i Cykelnerven igennem årene."

Christian L. Bardenfleth
Formand for Scleroseforeningen og Cykelnerven-rytter på tredje år.