Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Cykelhelte sikrer millioner til forskning 

24
jun
2019
Vi er så ekstremt stolte af, at så mange dedikerede mennesker har valgt at kæmpe side om side med os.
Mette Hjulmand Leonhard-Hjorth

Vi er så ekstremt stolte af, at så mange dedikerede mennesker har valgt at kæmpe side om side med os.

Cykelnerven 2019 bød på otte stejle Tour de France-stigninger på bare fire dage. Her havde 300 vaskeægte hverdagshelte fra hele Danmark meldt sig klar til at kæmpe for en verden uden sclerose. 

Årets udgave af Cykelnerven bød på ekstremt stejle stigninger og krævede massive mængder mod og viljestyrke at gennemføre. Men ikke en eneste rytter var i tvivl om, at bjergene skulle besejres. 
"Hvad kæmper vi for?" spurgte TV2s Mikael Kamber de 300 ryttere på Cykelnervens første dag i de franske alper. Og svaret faldt prompte: "For en verden uden sclerose," svarede rytterne i kor.
Blandt årets deltagere var der mange, som selv har sclerose tæt inde på livet. Ægtemænd, søskende, venner og veninder – alle meldte sig klar til start for at kæmpe for dem, de elsker.

Samlede millioner ind

Og kæmpe – det gjorde de. Otte bjerge på fire dage. Millioner af kroner til vigtig forskning. Cykelnervens ryttere kom på hårdt arbejde i bjergene.
"Vi er så ekstremt stolte af, at så mange dedikerede mennesker har valgt at kæmpe side om side med os. Det engagement, Cykelnervens deltagere viser, er ganske enkelt helt uden sidestykke. De er vores helte, og vi er så taknemmelige for al den energi, de lægger i kampen for en verden uden sclerose. Cykelnerven er en hård udfordring, og sclerose kan være en vanskelig sag at rejse penge til, så det er virkelig en bedrift af de helt store, de har udrettet her," siger Mette Hjulmand Leonhard-Hjorth, som er ansvarlig for Cykelnerven.
Cykelnervens 300 helte havde forud for turen til Frankrig arbejdet det meste af et år for at samle penge ind til forskning i sclerose. Og med et indsamlingsresultat på ca. 6 millioner kroner sætter de igen ny rekord.