Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Bag en stor cykeloplevelse står de bedste samarbejdspartnere

11
nov
2020
Cykelnerven er speciel for mig og samarbejdet med Scleroseforeningen giver en vigtig følelse af, at jeg bidrager til en rigtig vigtig sag!
Bo Velds Andresen

Vi er rigtigt glade for at fortælle, at vores sportslige partnere for Cykelnerven er selveste Bo Velds Andresen og Benjamin Justesen. Både Bo og Benjamin er kendte ansigter på Cykelnerven, og de har gennem årene været uundværlige sparringspartnere på Cykelnerven.

Bo har selv cyklet i mere end 20 år, og Benjamin har flere gange været elite Danmarksmester i MTB og cykelcross.

Cykelnerven er helt trygge hænder, for Bo og Benjamin vil sørge for, at ruten, logistikken og sikkerheden er i top på Cykelnerven – og som rytter kan du også se frem til at modtage en hel masse gode råd og insider tips til, når du skal bestige de franske bjerge

Herunder fortæller den ene halvdel af makkerparret, Bo Velds Andresen, om sin motivation og glæde over at være en del af Cykelnerven endnu en gang.

Introduktion

Siden efteråret 2015 har jeg været engageret i Cykelnerven. Jeg har været sportslig ansvarlig for Scleroseforeningens Tour de France-inspirerede ture og events, der er blevet afholdt fra juni 2016 og indtil sidste år i 2019. Det har betydet et tæt og godt samarbejde med både teamet bag Cykelnerven og med Travel Sense, der planlægger og varetager alt logistik og rejseaktivitet.

Personligt elsker jeg cykling og har selv cyklet i mere end 20 år. Så glæden ved at analysere og vurdere ASO/Tour de France-organisationens annoncerede ruter og etaper er stor. Hvert år i oktober har jeg kastet mig over TdF-rutepræsentationen i forsøget på, at få kabelen til at gå op. Målet har været, at skabe en unik 4-dages event i Frankrig, hvor mere end 250 forventningsfulde Cykelnerven-ryttere har kunne prøve kræfter med de afgørende stigninger. Det har krævet detaljeret planlægning og vurdering af alt fra vejarbejder, vejrsituationer, vandposter, videooptagelser og vilde veje til succeser!

Det har skabt store oplevelser, med både op og nedture i sadlen, med dedikeret træning og fokus på fundraising, med sociale arrangementer i de lokale hold – og med sejrsbrøl på toppen af nogle af de mest legendariske bjerge i Alperne og Pyrenæerne. Det er alt det, der gør Cykelnerven helt specielt.

Hvad glæder jeg mig til?

Jeg glæder mig meget til at sammensætte oplevelsesrige ruter og etaper i tæt samarbejde med Benjamin Justesen som jeg tidligere har arbejdet sammen med. Vi er godt i gang med at samle trådene for 2021-turen - og vi glæder os til at skabe nogle unikke dage i Frankrig, der giver alle rytterniveauer, tilpassede udfordringer og oplevelser når næste års Tour de France-bjerge skal besejres.

Og så glæder jeg mig til samarbejdet med de lokale kaptajner, der gør en stor indsats for, at alle ryttere får mulighed for at træne og lære andre ildsjæle at kende – udover indsamlingerne selvfølgelig. Jeg håber, at Benjamin og jeg selv får mulighed for at træne med holdene og lære mange Cykelnerven-ryttere at kende inden afgang mod Frankrig. Jeg glæder mig naturligvis også til at sparre tæt med Scleroseforeningens erfarne team – de udfordre os på den gode måde, så turen bliver så gennemtænkt som mulig.

Hvorfor er Cykelnerven specielt for mig?

Cykelnerven er speciel for mig og samarbejdet med Scleroseforeningen giver en vigtig følelse af, at jeg bidrager til en rigtig vigtig sag!

Personligt har jeg haft Sclerose tæt inde på livet i min familie. Jeg har oplevet, og oplever stadig, hvordan sygdomsramte får ændret livet på meget kort tid – og hvordan nære familiemedlemmer bliver stærkt påvirket og inddraget. Det kan vende op og ned på livet – og jeg håber mit bidrag til denne event, og mit praktiske eventarbejde, kan hjælpe med at få samlet mange midler ind så man kan komme sygdommen til livs.

Det har været helt specielt, at køre side om side med ryttere op ad bjergene, og jeg har fået fortalt rørende historier om, hvorfor de har valgt at støtte netop denne sag. Disse historier giver ekstra kræfter for alle til at komme helt til tops. Jeg har derfor stor respekt for Cykelnervens ryttere – de yder en kæmpe indsats over en lang periode, og de gør en vigtig forskel ved at cykle videre selvom det er hårdt.