Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Vi cykler for en verden uden sclerose

På Cykelnerven kæmper vi for, at skabe en verden uden sclerose. Og det gør vi på flere måder, men hovedsageligt ved at bidrage og støtte den uundværlige forskning i sclerose.

Sclerose er fortsat en uhelbredelig - altså kronisk sygdom, som rammer alt for mange mennesker hvert år. På nuværende tidspunkt er der cirka 17.200 personer i Danmark alene, som har fået diagnosen.

Kort fortalt
Sclerose er en autoimmun sygdom, som nedbryder dele af nervecellerne. Det betyder, at nerverne ikke kan kommunikere ordentligt, og det viser sig i form af forskellige symptomer.

Sygdommen med de 1.000 ansigter
Sclerose er en sygdom, hvor der ikke er to tilfælde der er ens. Det er vidt forskelligt fra person til person, hvordan og hvornår sygdommen viser sit grimme ansigt. Symptomer er mange og varierende, men der er dog nogle symptomerne som viser sig oftere end andre. Heriblandt:

  • føleforstyrrelser
  • nedsat muskelkraft
  • synsforstyrrelser
  • balanceforstyrrelser

Du kan læse mere om de forskellige måde, hvorpå sclerose viser sig lige her: https://www.scleroseforeningen.dk/viden-om/hvad-er-sclerose/disse-symptomer-og-foelgevirkninger-kan-du-opleve-ved-sclerose