Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Lars Bertelsen

Profile picture for user Lars Bertelsen

Som aktiv sejler har jeg stået på landjorden og oplevet projektet "Sailing Sclerosis - Oceans of Hope". En af mine gode venner var kaptajn for besætningen på skibets første jordomsejling og kunne med begejstring berette om den glæde og optimisme, som projektet affødte hos de scleroseramte, der fik muligheden for at deltage i projektet. 

Som indirekte pårørende til en scleroseramt, oplever jeg endvidere fra tid til anden, de konsekvenser, som sclerose medfører. Tilsammen med det faktum, at sclerose kan ramme alle, motiverer det mig til direkte at hjælpe scleroseramte samt at være med til forebygge og hjælpe ved at støtte og skabe opmærksomhed omkring sclerose.

Igennem hele mit liv har jeg dyrket sport, herunder fodbold og tennis på højt plan - dette indtil 2013, hvor en dobbelt diskusprolaps satte en stopper for disse vidunderlige sportsgrene. Efter min genoptræning, begyndte jeg at køre på racercykel og i takt med tiden, er kærligheden til cykelsporten blevet altoverskyggende og fylder nu det meste af min fritid - enten på spinningcyklen om vinteren, på landevejene i foråret og om sommeren, i cykelværkstedet eller foran tv'et til forårsklassikerne og til, for mig, sommerens store begivenhed, Tour de France. 

Jeg kunne derfor ikke forestille mig en bedre måde at hjælpe scleroseramte på end ved at kombinere den sportsgren, som nu betyder alt for mig med det gode formål som Cykelnerven er med til at støtte og skabe opmærksomhed omkring. Samtidig vil jeg have mulighed for at opnå den samme glæde og begejstring, som min ven kunne berette om, da han var kaptajn på "Oceans of Hope".