Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Claus Robl

Profile picture for user Claus Robl

Jeg hedder Claus Robl, er 55 år :-)

Jeg er med som Coach her i 2023 for 3 gang. Første gang var i 2017, og anden gang i 2021. Cykelnerven er en helt særlig event, som er svær at beskrive helt ud i alle deltaljer, simpelthen fordi den er ganske unik og uden sidestykke. 

Jeg har tidligere været guide og coach for cykelentusiasterne, som har søgt udfordringer i bjergene sydpå. Jeg har oplevet voksne mænd græde på vej op af Alpe D` Huez, simpelthen fordi de havde svært ved at rumme egen præstation, Når det så handler om cykelnerven, så tilføres der en yderligere dimension, at vi gør det for at komme en uhyggelig sygdom til livs. Mine største øjeblikke opstår når man sidder på bjerget og taler med og coacher mennesker som træder opad som jeg gør, men med sclerosesygdommen som en hård følgesvend. Det er så vildt det som sker. 

Derfor vil jeg bruge 2 uger af min egen tid/ferie, på at gøre det jeg kan og det jeg er god til, som er at få givet alle deltagere på cykelnerven, uanset hvem det er, den hjælp jeg kan tilbyde. Det gør jeg fordi de ofre sig selv for en større sag, som langt overstiger hvad man normalvis kan forvente.  

Denne gang her i 2023, er jeg så priviligeret at jeg har min bror og min hustru med. Min hustru Elin, er med som som coach og jeg ved hun vil gøre det samme som mig, hjælpe og støtte alt det hun også kan. Min bror Jens Robl er rytter på det sønderjyske hold. Jens er først startet op sent med at cykle. Men han er skarp. Men han cykler med fordi hans egen steddatter i en alder af 30 år, har sclerose. 

Så selvom det bliver pivhårdt med de mange højdemeter på relativt få km, så tænker jeg også jeg kan bruge mine erfaringer fra Race Across America og andre langdistancecykelløb, til at motivere deltagerne til at komme hele vejen. 

Improvise  - adapt - overcome.

Så I må meget gerne støtte Scleroseforeningens utrættelige arbejde med at give et bidrag. Jeg skal nok knokle alt det jeg kan.  

 

Hold