Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Alex Grahn Johansen

Mit Navn er Alex Johansen. Jeg er 43 år, og direktør i en mindre tagdækkervirksomhed på Sydsjælland, og så har jeg har haft Sclerose tæt inde på livet siden min barndom. Både min farbror og svigerfar fik konstateret sclerose i deres tidlige voksenalder.

Jeg har været vidne til hvordan voksne og aktive mænd i deres bedste alder mistede en stor del af deres bevægelighed og taleevne på blot ganske få år, og med en kraftigt reduceret livskvalitet til følge. Jeg kender unge mennesker, som i dag har fået konstateret sygdommen, men som trods sygdommen har en effekt på deres hverdag, fortsat har mulighed for at opretholde en livskvalitet, som i nogen grad kan sidestilles med os som ikke er ramt. Det skyldes uden tvivl den forskning og de midler som bl.a. Scleroseforeningen har bidraget med.

Min ambition er, at støtte op om Scleroseforeningens arbejde for at sikre sygdomsramte muligheden for at modtage hjælp og støtte til en normalisering af deres dagligdag, og i at sikre midler til forskning i forebyggelse og behandling af en sygdom, som for mange har resulteret i lammelser og en alt for tidlig død.

Jeg er i min fritid aktiv mountain bike rytter, og min glæde ved at være i det fri og samtidigt kunne bevæge mig er en stor befrielse. Jeg har mine fritidsfællesskaber tæt knyttet omkring det at røre mig, og her er cykling den perfekte kobling til motion og fællesskab.