Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

NETVÆRKEREN - MORTEN JØRGENSEN

05
apr
2017

"Hvis man skal være en god leder, skal man være god til at kommunikere og interessere sig for andre mennesker,"

Cykelnerven er en skøn og broget flok af dedikerede mennesker. 250 ryttere med hver deres særlige og interessante baggrund.
Èn af disse ryttere er Cykelnervens erhvervsambassadør, Morten Jørgensen, der er Kommerciel Direktør for installations- og servicevirksomheden Bravida. Privat er Morten gift, og han og hustruen har en voksen datter. Familien bor i Gentofte, og Morten er en del af Cykelnervens ambassadør-team. 

Hvem er du Morten?

De fleste af os kender nok den sædvanlige fremgangsmetode, når vi skal bryde tavsheden mellem os selv og en fremmed i en privat sammenhæng. Vi spørger ind til, hvad den anden laver, og selvom vi ikke er på arbejde, så svarer vi altid på, hvem vi er ved at påbegynde den nøje indstuderede remse omkring titel og arbejdsfunktioner. Og besvarer det så egentlig, hvem vi er?
Måske. For ovenstående samtale kunne rent faktisk skabe grobund for en inspirerende samtale og et godt indblik i, hvem Morten er som privatperson, da arbejde og fritid ofte er sammenflydende hos Morten. Det at arbejde sammen med engagerede og passionerede mennesker inspirerer Morten til ikke kun at blive en bedre leder, men også et bedre menneske. Trods et imponerende CV som bla. en mange-årig CEO hos Louis Poulsen og Lemvigh-Müller og en tydelig positiv tilgang til verden omkring sig, spurgte vi alligevel Morten:
 "Hvem er du, Morten?"

Efter et varmt smil og en kort overvejelse fik vi dette svar:

"Jeg er en person, der godt kan lide at være sammen med andre. Jeg kan lide en udfordring, og jeg kan lide at være i berøring med mange ting. Og så vil jeg gerne være med til at præge udviklingen der, hvor jeg er med. Det der med at have fingeren på pulsen og holde mig opdateret på, hvad der sker i samfundet og i erhvervslivet, det kan jeg lide."

Det sociale samvær med andre mennesker, også i en professionel sammenhæng, handler for Morten i høj grad både om faglig og personlig udvikling. 

Networking er personlig udvikling

Cykelnervens erhvervsambassadør ved om nogen, hvordan man får succes med at netværke. Hans stærke kommunikative evner er netop grunden til, at Scleroseforeningen spurgte Morten om han kunne tænke sig at blive Cykelnervens erhvervsambassadør og herigennem hjælpe med at sprede viden om sclerose i et erhvervsperspektiv. For Morten er det at netværke ikke kun en faglig nødvendighed, det er også en hobby og en måde, hvorpå han udvikler sig på et personligt plan. 
Tidligere har Morten været koncernchef for verdens næststørste netværk, EGN/ Netværk Danmark, men at arbejde professionelt med networking, herunder at skabe relationer og dele viden, er stadig en stor del af Mortens virke. Det giver ham indsigt og forståelse for faglige problematikker og mulighed for sparring, som gør ham til en bedre leder. 
"Hvis man skal være en god leder, skal man være god til at kommunikere og interessere sig for andre mennesker," siger Morten.

Du skal give noget af dig selv

I Mortens optik er det vigtigt, at man er villig til at give noget af sig selv, hvis man vil udvikle sit netværk. 


"En god netværker taler ikke kun om sig selv, men er i stand til at lytte og interessere sig for andre," fortæller Morten.


Der er ifølge Morten heller ikke tale om at netværke, hvis man ikke er åben over for nye bekendtskaber, men blot søger det kendte og ikke udfordrer sig selv og sin tilgang til andre mennesker. 


"Folk har en tendens til at kigge efter det kendte eller at lede efter en bekendt i faglige sammenhænge. Er der én jeg kender, er der én jeg har læst med? Men sådan udvider man ikke sit netværk. Man skal være i stand til at være åben over for nyt og være opsøgende. Hvis ikke man kan det, så risikerer man at gå glip af en god mulighed for et nyt og berigende bekendtskab, " fortæller Morten.

Cykling og networking

Det danske erhvervsliv er vild med at cykle. Morten er også ramt, og han cykler med i flere forskellige grupper samt Ordrup Cykel Club. Hver lørdag sætter han sig i sadlen for at cykle rundt på de Nordsjællandske veje i selskab med en gruppe erhvervsledere i Danmark. Motion og networking bliver derfor til en berigende cocktail, når cykelholdet C35 mødes for at køre om kap og hyggesnakke om hverdagens udfordringer.
For Morten er Cykelnerven en god oplevelse og en personlig udfordring. Ved at cykle med i Frankrig ser han en god mulighed for at lære nye mennesker at kende og etablere nye forbindelser. 


"Jeg skal køre alle ruter, og jeg glæder mig til at være en del af Cykelnervens fællesskab. Det er rart at kunne få en god oplevelse og samtidig støtte op om en god sag," fortæller Morten, der håber på lidt bedre vejr end sidste år!