Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Forskning 2018 - Store milepæle er nået

18
dec
2018

"Vi kæmper for alle, der lever med sclerose, og vi har gjort store fremskridt inden for de seneste år."

Hver anden dansker med sclerose har den type, der kaldes progressiv sclerose, som forværres for hver dag, der går. Denne type sclerose har indtil nu været umulig at behandle, men takket være årelang forskning er det endelig lykkedes at udvikle en effektiv behandling. Både dansk og international forskning støttet af Scleroseforeningen har bidraget til at nå dette store fremskridt.

2018 markerer en milepæl af de helt store inden for behandlingen af sclerose. Den progressive sclerose, som forværres for hver dag, der går, har for første gang mødt en værdig modstander. Den allerførste medicinske behandling er nemlig kommet på markedet i Danmark, hvor den lige nu afventer Medicinrådets endelige afgørelse. Og i 2019 venter endnu en ny behandlingsform.

”Progressiv sclerose har i årevis været et underprioriteret forskningsområde, selvom cirka hver anden dansker med sclerose har netop denne type. Den progressive sclerose har derfor i en årrække, og særligt i 2018, været et vigtigt fokusområde for os i Scleroseforeningen, hvor vi både har støttet danske og internationale forskningsprojekter i netop denne type. Det er derfor en vigtig milepæl for os at nå hertil,” forklarer Lasse Skovgaard, som er forskningschef i Scleroseforeningen.

Scleroseforeningen støtter hvert år danske og internationale forskningsprojekter med mere end 12 millioner kroner. I 2019 støtter Scleroseforeningen blandt andet forskning i progressiv sclerose.

Forskning skaber håb

Da Cykelnervens 300 dedikerede ryttere tilbage i juni kæmpede sig til tops på de mest afgørende Tour de France-bjerge, var det i den grad med målet om en verden uden sclerose for øje. Forskning i behandling af sclerose har i hele 2018 været en ekstremt vigtig mærkesag for Scleroseforeningen, forklarer forskningschefen:

"Vi kæmper for alle, der lever med sclerose, og vi har gjort store fremskridt inden for de seneste år. Uanset hvilken type sclerose, man har, så gør vi vores allerbedste for at støtte den forskning, som kan hjælpe med at stoppe sygdommen. Der er håb forude, og derfor har det i 2018 været afgørende for os at støtte forskning i sygdommen mest muligt."

På Cykelnerven kæmper hver eneste rytter for at samle penge ind til forskning, og 2018 var endnu et rekordår. Her samlede Cykelnervens ryttere 5,4 millioner kroner ind.