Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Erfaren og velkendt kaptajn for det fynske

30
jan
2019

"Som kaptajn er det meget livsbekræftende at mærke, at alle på holdet kommer over bjergene med en følelse af succes, opbakning og personlig sejr. Det handler ikke om at komme først op, men at alle gør sit bedste, hjælper hinanden og samtidig gør en indsats for et godt indsamlingsresultat"

2019 bliver Henrik Petersens tredje år som kaptajn for det efterhånden store fynske hold på Cykelnerven. Henrik brænder for at gøre en forskel, gå forrest og bruge sit netværk og professionelle liv til at støtte op om sclerosesagen. Derfor var der ingen tvivl om, at kaptajnkasketten endnu en gang skulle sidde på hans hoved. 


Siden Henrik kørte med på Cykelnerven for første gang i 2015, har han år efter år kæmpet for at sætte fokus på sclerose, som for ham er en vanskelig men nødvendig sygdom at gøre opmærksom på. 
"Mit kendskab til sclerose var meget begrænset, inden jeg kom med på Cykelnerven. I tidernes morgen var det min fascination af at cykle i bjerge, der gjorde, at jeg tilmeldte mig. Men da jeg så kom med på Cykelnerven, fik jeg hurtigt indsigt i sclerose, da jeg hørte fortællinger om det at have sygdommen eller at være pårørende fra andre, der cyklede med. Det er en sygdom, man ofte ikke kan se, og det er en sygdom, der ikke får opmærksomhed på samme måde som andre mere velkendte sygdomme. Det er en sindssyg svær sygdom at kommunikere ud om. Jeg synes, det er vigtigt at være med i Cykelnerven og udbrede kendskabet til sclerose og på den måde støtte de mange mennesker med sygdommen inde på livet", fortæller Henrik Petersen.


Bjergene indtages med passion og medkaptajn

Selvom Henrik er en garvet holdkaptajn med passion for både sclerosesagen og cykling i bjerge, har han i år fået fynboen Allan Fribo-Hansen med sig som medkaptajn på det fynske hold - et hold der er vokset sig så stort, at der gerne skal to kaptajner til at samle trådene og få alle over bjergene i Frankrig med følelsen af, at det har været en god oplevelse.
"I år har jeg fået Allan med som kaptajn, fordi det fynske hold er blevet så stort. Rytterniveauet spænder ret bredt på holdet, og det kan jo være svært at leve op til alles forventninger til træning og turen i bjergene. Og her er det godt, at kaptajnrollen er delt mellem Allan og jeg", siger Henrik, som til daglig er filialdirektør i Totalbanken i Tarup.


Fundraising og fællesskab i fokus 


Henrik har ambitioner om, at det fynske hold når et flot indsamlingsresultat i 2019, og at den gode fællesskabsfølelse holdes i fokus. 
"I år skal vi samle flere penge ind til forskningen, end vi gjorde sidste år, så der skal skrues på nogle ekstra fundraisingknapper. Jeg skal trække på mit netværk, og vi skal lave flere fælles arrangementer og løfte indsamlingen i flok. Men det skal ikke kun handle om at samle penge ind, holdet skal også komme hjem med en fællesskabsfølelse, de husker og ser tilbage på som noget helt fantastisk", fortæller Henrik.

Succesoplevelse for alle


Rollen som kaptajn er særlig værdifuld for Henrik, fordi han får lov til at opleve hver enkelt holddeltagers succesoplevelse og sejr med at kæmpe sig op ad bjergtoppene.
"Som kaptajn er det meget livsbekræftende at mærke, at alle på holdet kommer over bjergene med en følelse af succes, opbakning og personlig sejr. Det handler ikke om at komme først op, men at alle gør sit bedste, hjælper hinanden og samtidig gør en indsats for et godt indsamlingsresultat", slutter Henrik.
Henrik ser især frem til at cykle i nye smukke og udfordrende bjerge og mærke den fantastiske Cykelnervenånd, når han til sommer igen kører med som kaptajn.