Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Cykelnerven på høje hæle

01
jun
2017

I maj 2008 blev Betina Stampe diagnosticeret med sclerose. Hendes arbejdsplads Easyfood bakker hende 100% op, og nu sender chefen hende til Frankrig. Betina er med på Cykelnerven for første gang, og så elsker hun at gå i høje hæle.

 "Det er jo én af de ting, som kan følge med sclerose - at man får problemer med balancen. Men, det vil jeg ikke finde mig i. Jeg elsker at gå i høje hæle, og det skal sclerose simpelthen ikke tage fra mig, " siger Betina.
Betina er 38 år og bor i Lunderskov sammen med sin mand. Sammen har de en søn på 16 år og en pige på 14 år. Familien er efter en hård tid, hvor sclerose fra den ene dag til den anden blev en del af familien, tilbage på rette spor. Betinas 16 årige søn kunne ikke forstå, hvorfor mor pludselig skulle rammes af alvorlig sygdom. Men med en mor der stadig ser positivt på livet og som ikke hele tiden vil gå rundt og være bange for det næste attak, er det lidt nemmere at være 16 år og søn til en person med sclerose. Det er dog ikke kun familien, der værner om den forandrede hverdag – det gør Betinas arbejdsplads Easyfood også.

Easyfood sender Betina til Frankrig

Betina har arbejdet hos Easyfood siden 2005, og hun blev mødt med støtte og opbakning, da diagnosen kom. Hun arbejder nu på flextid, og hun føler virkelig, at hendes chef og kollegaer tager hensyn og altid er meget opmærksomme på, om Betina har det godt.
 "De passer virkelig godt på mig, og jeg har den bedste chef og de bedste kollegaer, man kan ønske sig," siger hun.
Det var Betinas chef Flemming Paasch, der hørte om Cykelnerven og foreslog Betina at tage udfordringen op, og derfor sponsorer Easyfood Betinas rejse og omkostninger til cyklen.
 "Jeg tror, at Easyfood ser mig som et godt eksempel på, at meget er muligt, selvom man er ramt af sygdom." 


 Sammenhold på hold Sønderjylland


Betina ser frem til turen i Frankrig, og hun har fået en masse nye og gode bekendte gennem sit sønderjyske hold. Hun er ikke nervøs for at sclerose bider tænder over de stejle bjerge, men får kroppen det for varmt, kan hun risikere at gamle attaks blusser op. Det vil hun dog ikke bekymre sig om lige nu. Hun ser kun fremad, hun nyder det fantastiske sammenhold på hold Sønderjylland, og hun har allerede pakket det vigtigste. 
 "Jeg glæder mig virkelig til udfordringen, det sociale og bare hele den samlede oplevelse- og så tager jeg mine høje hæle med."