Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Cykelnerven debutanter står sammen i kampen mod sclerose

05
apr
2019

"Pernille var meget hurtig til at sige ja til at tage med, og det betyder utroligt meget for mig, at vi kan dele den oplevelse og være sammen om at kæmpe for alle, der har sclerose”   

Det nordsjællandske venindepar Pia Wickstrøm og Pernille Rasmussen er helt nye i cykelverdenen, men de har alligevel valgt at kaste sig over Cykelnerven 2019 og de afgørende Tour de France bjerge.


Pia Wickstrøm og Pernille Rasmussen er begge 50 år og bor i Nordsjæl land. De mødte hinanden i en løbeklub for ni år siden, og siden da har venskabet kun vokset sig stærkere. Både Pia og Pernille har sclerose helt tæt inde på livet - Pia fik konstateret sclerose kun et år efter, de to veninder mødtes, og Pernille er fra en familie, hvor sclerose har ramt. Nu har venindeparret besluttet sig for at tage kampen op mod sclerosen ved at køre med på Cykelnerven 2019. 


”Pernille og jeg har altid dyrket meget motion, men vi blev begge skadede til et maraton og skulle finde på noget andet sport at tage os til. Og så var det, at jeg hørte om Cykelnerven, som virkede som en oplagt mulighed for at gøre noget godt og sundt for min krop og samtidig samle ind til forskning i en sygdom, som jeg selv har, og som jeg ved, hvad kan gøre ved folk. Pernille var meget hurtig til at sige ja til at tage med, og det betyder utroligt meget for mig, at vi kan dele den oplevelse og være sammen om at kæmpe for alle, der har sclerose”, fortæller Pia Wickstrøm.

En uprøvet sportsgren venter forude

Hverken Pia eller Pernille har prøvet kræfter med cykling før, og Cykelnerven bliver dermed noget helt uprøvet for dem begge. Men som to sportsentusiaster med gå på mod og altid positive mindset er de ikke i tvivl om, at de kan klare det. 


"Ingen af os har prøvet at cykle før, men det afskrækkede os ikke, da vi meldte os til Cykelnerven. Vi ved godt, at det bliver hårdt både at træne op og at cykle i bjergene, men vi skal nok få det ind under huden og få en fantastisk oplevelse med det. Da vi var ude og træne med det nordsjællandske hold første gang fik vi en lille smagsprøve på, hvor hårdt det kan være, og hvor lidt erfaring vi har med cykling på det plan - vi blev fuldstændig hægtet af, men vi skal bare op på hesten igen og med dem ud på flere træningsture", siger Pia og griner.   


"Vi fik først vores cykler for 4-5 uger siden, og vi har været ude et par gange og prøve, hvad det overhovedet vil sige at sidde i klikpedaler. Det skal vi lige blive helt sikre i, før vi kan hænge på træningerne med Nordsjælland, hvor der jo er mange virkelig garvede cykelryttere. Men det bliver vildt sjovt og lærerigt rigtigt at komme i gang og lære resten af holdet bedre at kende", fortæller Pernille 

En fælles mission

Venindeparret har begge oplevet, hvilken uforudsigelig og svær sygdom sclerose er, og det at være med til at skabe håb og give penge til forskning i sclerose betyder meget for dem.  


"Jeg har gennem min familie set, hvilken frygtelig sygdom sclerose kan være, og jeg håber virkelig, at vi snart kan blive klogere på, hvordan sygdommen kan kureres – og det kan vi kun blive, hvis vi skaffer flere penge til forskning i sclerose. Jeg ved, at det at samle ind til forskningen også er rigtig vigtigt for Pia, som i forvejen gør et kæmpe stykke arbejde for at hjælpe andre med sclerose og støtte op om Scleroseforeningens arbejde. Så for os giver det bare så god mening at være med på Cykelnerven og have den her fælles mission om at samle ind og gøre en forskel for alle, der er berørte af sclerose", fortæller Pernille. 


Med fantastisk opbakning fra Ritter Cykler i Lyngby og HCH Consult har Pia og Pernille fået sponsoreret to spritnye cykler, som de træner på, og som de glæder sig til at prøve af i bjergene, når de til juni debuterer på Cykelnerven.