Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

Bubber gør comeback på Cykelnerven

23
mar
2018

Sclerose er en forfærdelig sygdom, som jeg er stolt af at være med til at bekæmpe. De ryttere på holdet, som selv har sclerose, gør en helt fantastisk indsats. Det giver et helt nyt perspektiv på tilværelsen, fornyet gejst og ikke mindst ekstra power i benene. Det er virkelig en stor motivation for mig. For når man som jeg har kræfterne til at cykle for en verden uden sclerose, så har man altså også pligt til at bruge dem.

Når Cykelnerven indtager Pyrenæerne til sommer, er det med et glædeligt gensyn på holdet. Hele Danmarks Bubber er tilbage i cykelsadlen og klar til at cykle for en verden uden sclerose.

Bubber er ikke bare et af landets mest kendte tv-ansigter, han er også Cykelnervens nyeste ambassadør. Han har faktisk været med på Cykelnerven en enkelt gang før tilbage i 2015, og i år er han tilbage og klar til endnu en tur i sadlen til fordel for forskning i sclerose.

”Cykelnerven er en sindssygt stor oplevelse. Jeg havde aldrig kørt i bjerge før, og jeg skulle virkelig presse rugbrødsmotoren til det yderste for at nå igennem de afsindigt mange hårnålesving. Så stopper man altså med at pive over lidt modvind og småbakker herhjemme i Danmark,” fortæller Bubber om sin første oplevelse på Cykelnerven.

Sclerosen skal have baghjul

For Bubber er der én klar årsag til, at han nu igen skal køre med på Cykelnerven:
”Sclerose er en forfærdelig sygdom, som jeg er stolt af at være med til at bekæmpe. De ryttere på holdet, som selv har sclerose, gør en helt fantastisk indsats. Det giver et helt nyt perspektiv på tilværelsen, fornyet gejst og ikke mindst ekstra power i benene. Det er virkelig en stor motivation for mig. For når man som jeg har kræfterne til at cykle for en verden uden sclerose, så har man altså også pligt til at bruge dem.”

Pyrenæerne venter som bekendt til juni, og Bubber glæder sig til at prøve kræfter med de afgørende Tour de France-bjerge:
”Kropsmæssigt er jeg en bjergrytter. Her kommer min indre bjergged til sin ret.”

I arbejdstøjet som ambassadør

Bubbers første opgave som ambassadør for Cykelnerven bliver i rollen som kommentator ved Stjerneløbet i Roskilde. Her skal han kommentere amatørløbet:
”Jeg glæder mig til at være en del af Stjerneløbet og være med til at give deltagere og tilskuere en sjov og forhåbentlig mindeværdig dag. Jeg lover i hvert fald at finde min indre sportskommentator frem, når amatørerne indtager banen, ” siger han om sin rolle i Stjerneløbet.

Blandt deltagerne ved Stjerneløbets amatørløb er Cykelnervens egne ambassadører Mikael Kamber, Niels Laulund, Thomas Poulsen og Victor Feddersen. Stjerneløbet giver for første gang i år en del af tilmeldingsgebyret til Cykelnervens indsamling.