Danmarks hårdeste velgørenhedsevent

20 års venskab strålede i de franske bjerge

28
aug
2017

"Det var sjovt! Det er en historie, Jesper og jeg nu har sammen, og det var rart med nærværet undervejs. Og så fik jeg også vist folk, at livet for en som mig ikke er slut, bare fordi jeg har sclerose," fortæller Jens.

Venskab, netværk, sved og mytiske bjerge – Det er ord, der rammende beskriver kammeraterne Jens Barslev og Jesper Nørdings deltagelse i Cykelnerven 2017. Læs med og oplev historien bag de medrivende ord.

Jens Barslev og Jesper Nørdings venskab startede for mere end 20 år siden, da de to mænd lærte hinanden at kende i gymnasietiden. Jens er 39 år, og til daglig er han lærer og kommentator på Eurosport. I maj 2015 blev han diagnosticeret med sclerose, hvilket i en længere periode fik sat en stopper for hans aktive liv med blandt andet løb, cykling og atletik. Jesper Nørding er 40 år, og til daglig er han direktør i kommunikationsbureauet Advice. Jesper er en travl mand, der på trods af utallige timer brugt på møder og på kontoret, stadig formår at have overskud til at cykle, spille fodbold og dyrke andre sportsgrene i selskab med Jens. 

Find din motivation og kør

Nu tænker du nok: 

”Hvad i alverden får en mand med sclerose og en mand med et uhyrligt travlt direktørjob til at virkeliggøre et så barskt cykelløb som Cykelnerven?” 

Det hele startede i 2016, da Jesper introducerede Jens for Scleroseforeningens event Cykelnerven. På det tidspunkt gjorde eftervirkningerne fra et tidligere attak det umuligt for Jens at klare udfordringerne. Men i 2017 besluttede de to kammerater begge at melde sig til.

”Jesper og jeg snakkede om at cykle i bjerge, og så var det jo perfekt med Cykelnerven. Det var et projekt, vi havde sammen, og som vi skulle gennemføre sammen,” siger Jens med varme i stemmen. 

For Jesper var tanken om at støtte op om et godt formål og gennemføre Cykelnerven i selskab med en god kammerat med sclerose også en betydelig motivation for at tilmelde sig. 

”Jeg havde nok aldrig meldt mig til Cykelnerven, hvis ikke det var fordi, jeg havde en ven som Jens, der kæmper med sclerose. Men vi fik meldt os til, og jeg tænkte, at det ville blive sjovt, men at jeg også ville cykle for at gøre noget godt for Jens og hans sclerose,” fortæller Jesper. 

Det blev tirsdag den 13. juni 2017, startskuddet til Cykelnerven lød, og side om side begyndte de to kammerater den hårde rejse op ad de afgørende Tour de France bjerge.

Vis at du kan

Blot to måneder inden Cykelnerven 2017 oplevede Jens alvorlige udfordringer med sclerosen, og på dette tidspunkt troede han faktisk ikke, at han kunne gennemføre cykelløbet. Men med støtte fra familie og venner og velvidende om, at Jesper ville være ved hans side undervejs, drog Jens mod de franske bjerge. 

"Det var sjovt! Det er en historie, Jesper og jeg nu har sammen, og det var rart med nærværet undervejs. Og så fik jeg også vist folk, at livet for en som mig ikke er slut, bare fordi jeg har sclerose," fortæller Jens.


Oplev sammenhold og kæmp for en verden uden sclerose 

”For mig var Cykelnerven en fantastisk oplevelse. Det gav så meget mening, at Jens og jeg cyklede de afgørende Tour de France bjerge sammen, og at vi samtidig cyklede for en verden uden sclerose. Men Cykelnerven har også givet mening rent netværksmæssigt. Når vi cykler i Frankrig kæmper alle mod de samme bjerge, og vi har alle forskellige forudsætninger. "

"Men vi cykler alle for en verden uden sclerose, og det giver bare et fantastisk sammenhold – uanset om man har sygdommen tæt inde på livet eller ej,” siger Jesper om sin oplevelse med deltagelse i Cykelnerven 2017.